NBA

Πέθανε ο Τζον Χάβλιτσεκ

Πέθανε ο Τζον Χάβλιτσεκ
AP Photo/Colin E. Braley AP PHOTO/COLIN E. BRALEY

Θρήνος στο ΝΒΑ και στους Σέλτικς, αφού έφυγε από την ζωή ο θρυλικός Τζον Χάβλιτσεκ. Ήταν 79 ετών.

Μέρα πένθους για το ΝΒΑ. Ο Hall of Famer Τζον Χάβλιτσεκ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών. Ο θρυλικός φόργουορντ των Σέλτικς πάλευε τα τελευταία χρόνια με την ασθένεια του Πάρκινσον.

Ο Τζον Χάβλιτσεκ γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1940. Φοίτησε στο Κολέγιο του Οχάιο Στέιτ και το 1962 επιλέχθηκε στο Νο7 του ΝΒΑ Draft από τους Σέλτικς.

Στην Βοστώνη έμελλε να γίνει θρύλος, αφού πέρασε στους Σέλτικς και τα 16 χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ, κατακτώντας 8 πρωταθλήματα. Στο μεσοδιάστημα έγινε 13 φορές All Star, αναδείχθηκε MVP των Τελικών του 1974 και έγινε 4 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ, 7 φορές μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας, 5 φορές μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας και 3 φορές μέλος της 2ης καλύτερης αμυντικής πεντάδας, ενώ η φανέλα με το Νο17 έχει αποσυρθεί από τους Σέλτικς.

Με ύψος 1.96 μέτρα, ο Χάβλιτσεκ ήταν ένας σύγχρονος γκαρντ/φόργουορντ πολύ μπροστά από την εποχή του, ο οποίος μπορούσε να επηρεάσει το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ, έχοντας μέσους όρους καριέρας 20.8 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Συνολικά στην καριέρα του σημείωσε 26.395 πόντους και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Σέλτικς και ο 19ος στην ιστορία του ΝΒΑ.

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του Χάβλιτσεκ:

AP Photo/Colin E. Braley

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ