ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέθανε ο ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς και συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν

Portland Trail Blazers owner Paul Allen watches during the second half of Game 1 of a first-round NBA basketball playoff series between the Golden State Warriors and the Trail Blazers in Oakland, Calif., Sunday, April 16, 2017. The Warriors won 121-109. (AP Photo/Jeff Chiu)
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Πολ Άλεν, Ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς και συνιδρυτής της Microsoft, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών έπειτα από χρόνια μάχη με το Λέμφωμα Non-Hodgkin.

Πένθος στο ΝΒΑ. Ο Πολ Άλεν, ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς και συνιδρυτής μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών έπειτα από χρόνια μάχη με το Λέμφωμα Non-Hodgkin. Ήταν 65 ετών.

Ο Άλεν είχε ανακοινώσει πριν από περίπου ένα μήνα ότι η συγκεκριμένη ασθένεια, από την οποία είχε γιατρευτεί το 2009, είχε επιστρέψει. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η αδελφή του, Τζόντι Άλεν.

Ο Πολ Άλεν έγινε γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο μετά την δημιουργία της Microsoft μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς. Από το 1988 ήταν Ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς, ενώ από το 1997 ήταν και ο Ιδιοκτήτης των Σίχοκς, ομάδας του American Football.

Όσο σπουδαίος επιχειρηματίας κι αν ήταν ο Άλεν όμως, ήταν ακόμα μεγαλύτερος άνθρωπος. Από το 1986 έγινε γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, αφού υπολογίζεται ότι έδωσε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες, ιατρικές έρευνες και επιστημονικά πειράματα.

AP Photo/Jeff Chiu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ