NBA

Πέλικανς: Θέμα ημερών η ανταλλαγή του Άντονι Ντέιβις

Πέλικανς: Θέμα ημερών η ανταλλαγή του Άντονι Ντέιβις
AP Photo/Tyler Kaufman AP PHOTO/TYLER KAUFMAN

Δύο εβδομάδες πριν από το ΝΒΑ Draft 2019, οι Πέλικανς ξεκίνησαν να δέχονται, να ακούν και να εξετάζουν προτάσεις για τον Άντονι Ντέιβις που μετράει πλέον μέρες στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης.

Από τη μέρα που ο Ντέιβιντ Γκρίφιν αντικατέστησε τον Ντελ Ντεμπς, από τη μέρα που έγινε ο άνθρωπος των μεγάλων αποφάσεων για τους Πελικανς, στόχος της ομάδας της Νέας Ορλεάνης ήταν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια ώστε να κρατήσουν τον Άντονι Ντέιβις στο ρόστερ τους. Δεν ήταν εύκολο αυτό, δεν ήταν ούτε εφικτό από τη στιγμή που ο 26χρονος ψηλός είχε εδώ και καιρό αποφασίσει να συνεχίσει σε άλλη πόλη και σε άλλη ομάδα την καριέρα του. Τώρα, Τρίτη (4/6), ο Γκρίφιν και οι Πελεκάνοι είναι πλέον έτοιμοι να αποχαιρετήσουν τον "Brow".

Όπως αποκάλυψε στο Twitter ο Σαμς Καράνια του Athletic, oι παράγοντες των Πέλικανς και δέχονται και ακούνε και εξετάζουν προτάσεις ώστε να αλλάξουν το συντομότερο δυνατό σελίδα και να προχωρήσουν με τον Ζάιον Γουίλιαμσον στην επόμενη μέρα του οργανισμού . Γιατί ο Γκρίφιν αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις αυτή την περίοδο; Η απάντηση είναι απλή: διότι το NBA Draft 2019 διεξάγεται σε δύο εβδομάδες, το βράδυ της 20ης Ιουνίου για την ακρίβεια, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στις συζητήσεις και μερικά λαμπερά draft picks όπως αυτά των Νιου Γιορκ Νικς και των Λος Άντζελες Λέικερς.

Στη Νέα Ορλεάνη δεν ενδιαφέρονται μόνο για παίκτες, αλλά και για draft picks. Νικς και Λέικερς έχουν την τρίτη και την τέταρτη επιλογή αντίστοιχα, με τους πρώτους να προσφέρουν τους Φρανκ Ντιλικίνα, Κέβιν Νοξ, Μίτσελ Ρόμπινσον και τους δεύτερους να ρίχνουν στο τραπέζι τους Λόνζο Μπολ, Τζος Χαρτ, Μπράντον Ίνγκραμ, Κάιλ Κούζμα. Ένας εκ των Αρ Τζέι Μπάρετ - Τζα Μοράντ θα βρεθεί στο νούμερο 3 και από εκεί και πέρα θα υπάρχει ένα καλό group ταλαντούχων παικτών για το νούμερο 4. Με απλά λόγια, οι συγκεκριμένες δύο ομάδες μπορούν να φτιάξουν καλά πακέτα, ελκυστικά πακέτα που θα πείσουν τους Πέλικανς να παραχωρήσουν τον Ντέιβις.

Την ίδια ώρα, δεν πρέπει κανείς να ξεγράφει τους Σέλτικς (Μάρκους Σμαρτ, Τζέιλεν Μπράουν, Τζέισον Τέιτουμ) που είναι δεδομένο ότι θα κάνουν την κίνησή τους, ούτε και τους Νετς που επίσης θα προσπαθήσουν να ταράξουν τα νερά και κυνηγούν και τους Καϊρί Ίρβινγκ - Κέβιν Ντουράντ. Πολύ δύσκολα θα μπει άλλη ομάδα στις διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον με καλές πιθανότητες να πείσει τους Πέλικανς, οι οποίοι δεν θέλουν να στείλουν τον AD στους Λέικερς αλλά πλέον θα πάρουν την καλύτερη προσφορά που θα τους γίνει ώστε να προχωρήσουν προς τα εμπρός.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ντέιβις θα είναι free agent το καλοκαίρι του 2020.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ