NBA

Πατ Κόνακτον, ο άνθρωπος που πιέζει τον Αντετοκούνμπο στα όριά του

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, left, of Greece, reacts after Milwaukee Bucks guard Pat Connaughton scores against the Charlotte Hornets in the second half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Monday, Nov. 26, 2018. Charlotte won 110-107. (AP Photo/Nell Redmond)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, left, of Greece, reacts after Milwaukee Bucks guard Pat Connaughton scores against the Charlotte Hornets in the second half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Monday, Nov. 26, 2018. Charlotte won 110-107. (AP Photo/Nell Redmond) AP

Ουδείς στο ΝΒΑ μπορεί να "ματσάρει" την αθλητικότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και γι' αυτή την εκτόξευση, υπάρχει αιτιολογία. Ο Πατ Κόνακτον είναι ο άνθρωπος που πιέζει όσο κανείς τον Greek Freak (VIDEO).

Ήταν η 41η επιλογή στο NBA Draft 2015. Έπαιξε στο Νοτρ Ντέιμ από το 2011 έως το 2015 και στη συνέχεια έγινε μέλος των Μπλέιζερς που του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας. Στο Πόρτλαντ πάντως δεν έκανε την καριέρα που ονειρευόταν, καθώς σε τρεις σεζόν είχε 3.7 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και κάτι λιγότερο από μία ασίστ ανά 12.6 λεπτά συμμετοχής σε σύνολο 155 αγώνων. Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε πως έφτασε η στιγμή για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, μετακόμισε στο Μιλγουόκι και έγινε ο άνθρωπος που πιέζει περισσότερο από κάθε άλλον πλέον τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να γνωρίσει τα όριά του.

Ο 26χρονος περιφερειακός είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές της Λίγκας, έχει ταχύτητα και έκρηξη που ζηλεύουν ακόμη και οι καλύτεροι. Ακόμη και ο Greek Freak, με τον οποίο δίνει καθημερινές μάχες στην αίθουσα με τα βάρη!

" Όταν πρωτοήρθα στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης γνώριζε ήδη τη σημασία της ενδυνάμωσης. Μπορούσες να το καταλάβεις από την αλλαγή στο κορμί του. Ήταν ο πιο δυνατός παίκτης αυτής της ομάδας. Το είδα σαν πρόκληση. Τον πίεζα και του έλεγα ότι μπορώ να σηκώσω περισσότερα βάρη από εκείνον και εκείνος απαντούσε "όχι, δεν μπορείς". Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να γίνουμε κολλητοί σε αυτή την αίθουσα, πιέζαμε ο ένας τον άλλο, θέλαμε να δούμε ποιος θα τα καταφέρει με περισσότερη συνέπεια και με περισσότερη έκρηξη" δήλωσε ο Κόνακτον στην Milwaukee Journal Sentinel .

" Υπάρχουν σημεία στη σεζόν που ο Γιάννης κι εγώ δίνουμε μεγάλη μάχη αν υπάρχουν δύο ή τρεις ημέρες ενδιάμεσα στους αγώνες. Για εκείνον, βέβαια, είναι αρκετά διαφορετικό καθώς παίζει 30-40 λεπτά σε κάθε ματς, γι' αυτό θα κάνει κάτι λιγότερο από αυτά που κάνω εγώ. Πολλοί παίκτες δένουν τους αστραγάλους τους ή βάζουν επιστραγαλίδες, με αυτόν τον τρόπο όμως ουσιαστικά αποδυναμώνουν τους μύες τους. Αν δένεσαι, αν δεν σηκώνεις βάρη, τότε δεν είσαι τόσο δυνατός. Χρησιμοποιούμε μια αστεία πρόταση μεταξύ μας που λέει πως "είναι δυσκολότερο να σκοτώσεις τους δυνατότερους ανθρώπους". Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη μυϊκή μάζα που χρειαζόμαστε" πρόσθεσε ο 26χρονος περιφερειακός.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν το θυμούνται, ο Κόνακτον ήταν ο παίκτης των Μπακς που μαζί με τον Γιάννη προκάλεσαν τον Rock σε μια μονομαχία... βαρέων βαρών πριν από μερικές εβδομάδες.

Σε 46 αγώνες της τρέχουσας σεζόν, ο Κόνακτον έχει 5.8 πόντους με 65% στο δίποντο, 30% στο τρίποντο και 71% στις βολές, μαζί με 3.4 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ ανά 18.2 λεπτά συμμετοχής. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική μονάδα για τους Μπακς και η συνύπαρξή του στο Μιλγουόκι με τον Αντετοκούνμπο βοηθά και τους δύο να κάνουν βήματα προς τα εμπρός με στόχο τι άλλο, το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ