NBA

Πασκάλ Σιάκαμ: Ο ηγέτης της νέας εποχής των Ράπτορς

Πασκάλ Σιάκαμ: Ο ηγέτης της νέας εποχής των Ράπτορς
AP Photo/Jae C. Hong AP PHOTO/JAE C. HONG

Ο Πασκάλ Σιάκαμ ανέβηκε στην ιεραρχία των Ράπτορς και από τρίτο βιολί έγινε ο ηγέτης της ομάδας. Χρειάστηκαν 130 εκατ. δολάρια για να συμβεί αυτό.

Ο Πασκάλ Σιάκαμ εκτοξεύτηκε την σεζόν 2018/19 και έπαιξε σαν All Star. Μεταβλήθηκε από κρυφό όπλο των Ράπτορς σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Φέτος σκοπεύει να γίνει ο σημαντικότερος παίκτης της ομάδας.

Ο Καμερουνέζος πάουερ φόργουορντ ήταν εξαιρετικός πέρυσι, αφού σχεδόν διπλασίασε τους αριθμούς του και έχοντας 16.9 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ μέσο όρο κατέκτησε το βραβείο του “Πιο Βελτιωμένου παίκτη” της σεζόν. Με βάση αυτά που έκανε στην πρεμιέρα της σεζόν στη νίκη των Ράπτορς με 130-122 επί των Πέλικανς, δεν αποκλείεται να γράψει ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που θα κατακτήσει το σχετικό βραβείο για 2η σερί σεζόν!

ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Ο Σιάκαμ ξεκίνησε την σεζόν με όλο τον κόσμο να περιμένει ότι θα κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξή του. Οι πρώτοι που πίστεψαν σε αυτή την έκρηξη ήταν οι Ράπτορς, οι οποίοι λίγο πριν ξεκινήσει η κανονική περίοδος του πρόσφεραν 4ετές μάξιμουμ συμβόλαιο έναντι 130 εκατ. δολαρίων. Τον έχρισαν άμεσα τον ηγέτη της νέας εποχής της ομάδας. Της μετά Κουάι Λέοναρντ εποχής. Στο πρώτο τεστ, ο 25χρονος φόργουορντ πήρε άριστα.

να παραλαμβάνουν πριν τον αγώνα της πρεμιέρα τα δακτυλίδια τους για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, ο Σιάκαμ ήξερε ότι τα βλέμματα θα ήταν στραμμένα πάνω του. Φρόντισε λοιπόν να δώσει ένα σόου που θα το θυμόταν ο κόσμος, κυριαρχώντας απόλυτα στο παρκέ. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να έχει 34 πόντους με 11/26 σουτ, 10/11 βολές, 18 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κόψιμο σε 38 λεπτά συμμετοχής. Την παράταση πάντως την είδε από τον πάγκο, αφού έκανε 6 φάουλ. Δεν μπορεί να τα έχει όλα βέβαια. Όχι ακόμα.

Η ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Ο Σιάκαμ ξέρει ότι πλέον δεν έχει το περιθώριο να χαλαρώσει. Ο Λέοναρντ δεν βρίσκεται πλέον στο Τορόντο και ο Λάουρι έχει μεγαλώσει. Οι Ράπτορς τον έχουν χρίσει τον επόμενο ηγέτη τους και δεν το κρύβουν. Όλο το ΝΒΑ περιμένει από αυτόν να... εκραγεί αγωνιστικά. Να μην γίνει απλώς All Star, αλλά ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ.

Πασκάλ Σιάκαμ: Ο ηγέτης της νέας εποχής των Ράπτορς
AP Photo/Rob Ferguson AP PHOTO/ROB FERGUSON

στη νίκη της ομάδας του με 129-120. Στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν επιχείρησε 26 σουτ και εκτέλεσε 11 βολές, δείχνοντας να αποδέχεται τον ρόλο του ηγέτη. Τώρα πρέπει να το κάνει αυτό κάθε βράδυ, προκειμένου να μπει στην ελίτ του ΝΒΑ.

Ο Σιάκαμ είναι ο παίκτης που όλοι περιμένουν να... εκραγεί. Είναι ο ηγέτης της νέας εποχής των Ράπτορς, οι οποίοι του έδωσαν 130 εκατομμύρια λόγους για να γίνει αυτό που ονειρεύονται. Η συνέχεια θα έχει σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ίδιος πάντως δείχνει πανέτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

AP Photo/Jae C. Hong, Rob Ferguson

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ