ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάρτι των Ουόριορς και του Ντουράντ κόντρα στους Κινγκς στο Σιάτλ

Golden State Warriors forward Kevin Durant addresses the crowd, while wearing the jersey of Seattle SuperSonics legend Shawn Kemp before an NBA basketball preseason game against the Sacramento Kings, Friday, Oct. 5, 2018, in Seattle. (AP Photo/Ted S. Warren)
AP Photo/Ted S. Warren AP PHOTO/TED S. WARREN

Το ΝΒΑ επέστρεψε, για μία μέρα, στο Σιάτλ, με τον Ντουράντ να εμφανίζεται στην αρχή με την φανέλα του Σον Κεμπ και ακολούθως να οδηγεί τους Ουόριορς στη νίκη επί των Κινκς. Διαβάστε τι έγινε σε όλα τα φιλικά της βραδιάς (VIDEOS).

Αρκετός κόσμος κοντεύει να το ξεχάσει, αλλά στην ρούκι χρονιά του στο ΝΒΑ ο Κέβιν Ντουράντ αγωνίστηκε στο Σιάτλ, φορώντας την φανέλα των Σιάτλ Σούπερσόνικς την σεζόν 2007/08. Η επόμενη σεζόν ωστόσο βρήκε τους Σόνικς να μεταφέρονται στην Οκλαχόμα Σίτι και να μετονομάζονται σε Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, βυθίζοντας στη μιζέρια το Σιάτλ. 10 χρόνια αργότερα, όμως, το ΝΒΑ επέστρεψε στην πόλη, έστω για ένα παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στους Ουόριορς και τους Κινγκς.

Το γεγονός ότι το ΝΒΑ επέλεξε το συγκεκριμένο παιχνίδι βέβαια να διεξαχθεί στο Σιάτλ δεν είναι σύμπτωση. Όχι όταν στους Ουόριορς αγωνίζεται ο Ντουράντ, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να πείσει το ΝΒΑ να φέρει ξανά μία ομάδα στο Σιάτλ. Και όποιος είχε αμφιβολία για το αν το θέλει ακόμα αυτό ο σταρ των Ουόριορς, το γεγονός ότι στην παρουσίαση των ομάδων φορούσε την φανέλα του θρύλου των Σόνικς, Σον Κεμπ, μάλλον θα του άλλαξε γνώμη!

Αφού λοιπόν ο Ντουράντ γνώρισε την αποθέωση και ακολούθως πήρε το μικρόφωνο λέγοντας στον κόσμο " ξέρω ότι ήταν 10 δύσκολα χρόνια, αλλά το ΝΒΑ επέστρεψε στο Σιάτλ σήμερα και ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψει για πάντα", ακολούθως σημείωσε 26 πόντους και μαζί με τον "καυτό" Κλέι Τόμπσον (30 πόντοι) οδήγησαν τους - χωρίς Κάρι και Γκριν - Ουόριορς στη νίκη με 122-94 επί των Κινγκς. Για τους ηττημένους, ο Χάρι Τζάιλς είχε 17 πόντους, ενώ ο Κώστας Κουφός δεν αγωνίστηκε.

ΣΠΕΡΣ-ΠΙΣΤΟΝΣ 117-93: Άνετα το Σαν Αντόνιο

Οι Σπερς σημείωσαν την δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας, κερδίζοντας αυτή τη φορά τους Πίστονς με 117-93. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με το Σαν Αντόνιο, με τον All Star γκαρντ να δείχνει ότι ακόμα έχει δρόμο μπροστά του, αφού είχε 6 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Ο δευτεροετής γκαρντ Ντεζούντε Μάρεϊ με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των Σπερς, με τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ να προσθέτει 14 πόντους. Για τους Πίστονς, ο Αντρέ Ντράμοντ είχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Στάνλεϊ Τζόνσον 11 πόντους.

ΝΙΚΣ-ΠΕΛΙΚΑΝΣ 106-100: Κυρίαρχος Καντέρ

Οι Νικς συνέχισαν την αήττητη πορεία τους στα φιλικά, κερδίζοντας και τους Πέλικανς (106-100). Αυτή ήταν η 3η νίκη σε ισάριθμα φιλικά για τους Νεοϋορκέζους, την ίδια στιγμή που οι Πέλικανς αγνοούν ακόμα τη νίκη έπειτα από 3 παιχνίδια.

Ο Ένες Καντέρ ήταν τρομερός σε ακόμα ένα φιλικό, έχοντας 20 πόντους, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Τιμ Χάρνταγουεϊ να προσθέτει 21 πόντους (αλλά με 6/18 σουτ) και τον ρούκι Κέβιν Νοξ 12 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για τους Πέλικανς, ο Νίκολα Μίροτιτς είχε 19 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Άντονι Ντέιβις 15 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, αλλά με 5/17 σουτ.

ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ-ΘΑΝΤΕΡ 101-113: Μία κλάση ανώτερη η Οκλαχόμα Σίτι

Την πρώτη τους νίκη στην preseason σημείωσαν οι Θάντερ, επικρατώντας με 113-101 των Γουλβς στη Μινεσότα. Η Οκλαχόμα Σίτι είχε ξεφύγει ήδη με 14 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο (63-49), κάνοντας συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Πολ Τζορτζ με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Θάντερ, με τον Στίβεν Άνταμς να προσθέτει 14 πόντους και 13 ριμπάουντ. Για τους Γουλβς, ο Καρλ-Άντινι Τάουνς είχε 23 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Τζεφ Τιγκ 17 πόντους.

ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ-ΧΙΤ 121-114: Με οδηγό τον Μπιλ

Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς πήραν αρκετά σοβαρά το φιλικό με τους Χιτ, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι βασικοί τους αγωνίστηκαν τουλάχιστον 24 λεπτά ο καθένας. Αποτέλεσμα ήταν να κερδίσουν με 121-114, υποχρεώνοντας παράλληλα το Μαϊάμι στην 3η ήττα του σε ισάριθμα φιλικά.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Τζεφ Γκριν να προσθέτει 13 πόντους, ενώ ο Τζον Ουόλ είχε 9 πόντους και 9 ασίστ. Για τους Χιτ, ο Τζάστις Ουίνσλοου και ο Γιάντεν Μάτεν είχαν από 17 πόντους.

ΣΑΝΣ-ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ 93-115: Διά περιπάτου το Πόρτλαντ

Παίζοντας στο... ρελαντί, οι Μπλέιζερς επιβλήθηκαν με 115-93 των Σανς στο Φοίνιξ. Το Πόρτλαντ ξέφυγε από νωρίς με διψήφια διαφορά και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στην preseason.

Ο Γιουσούφ Νούρκιτς με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των Μπλέιζερς, με τον Τζέικ Λάιμαν να προσθέτει 13 πόντους σε μόλις 11 λεπτά συμμετοχής. Για τους Σανς, το Νο1 του φετινού ΝΒΑ Draft, ΝτιΆντρε Έιτον, γέμισε πάλι την στατιστική του έχοντας 19 πόντους και 14 ριμπάουντ.

ΝΑΓΚΕΤΣ-ΠΕΡΘ 96-88: Ζορίστηκαν οι Νάγκετς

Οι Νάγκετς δυσκολεύτηκαν να βρουν κίνητρο κόντρα στους Περθ από την Αυστραλία. Στο τέλος ωστόσο έκαναν τα απαραίτητα και... έβγαλαν την υποχρέωση, κερδίζοντας με 96-88, κάνοντας το 3-0 στα φιλικά τους.

Ο Μόντε Μόρις με 15 πόντους και 9 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των Νάγκετς, με τον Μαλίκ Μπίσλεϊ να προσθέτει 14 πόντους και τον Γκάρι Χάρις 13 πόντους. Για τους Αυστραλούς, ο Μπράις Κότον είχε 33 πόντους.

ΤΖΑΖ-ΑΝΤΕΛΑΪΝΤ 36ΕΡΣ 129-99: Επίδειξη δύναμης η Γιούτα

Σε αντίθεση με τους Νάγκετς, οι Τζαζ δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να βρουν κίνητρο στην δική τους... υποχρέωση κόντρα σε ομάδα της Αυστραλίας, κερδίζοντας άνετα με 129-99 τους 36ερς.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τους Γκρέισον Άλεν και Άλεκ Μπερκς να προσθέτουν από 16 πόντους. Για τους ηττημένους, ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, Νέιθαν Σόμπεϊ, είχε 23 πόντους.

ΡΑΠΤΟΡΣ-ΜΕΛΜΠΟΥΡΝ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 120-82: Ξεμούδιασαν τα "δεύτερα" του Τορόντο

Οι Ράπτορς επέλεξαν να δώσουν χρόνο συμμετοχής κυρίως στους αναπληρωματικούς τους στον αγώνα με την ομάδα της Αυστραλίας Μέλμπουρν Γιουνάϊτεντ, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Κουάι Λέοναρντ, Κάιλ Λόουρι και Φρεντ ΒανΒλίτ. Αυτό όμως αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σημασία, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και οδήγησε σε μία εύκολη νίκη με 120-82.

Ο Νόρμαν Πάουελ με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Καναδών, με τον Πασκάλ Σιάκαμ να προσθέτει 19 πόντους. Για τους Αυστραλούς, οι Κάσπερ Ουέρ και Κρις Γκούλντινγκ είχαν από 17 πόντους.

ΜΑΤΖΙΚ-ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ 119-82: Άνετα και απλά

Κόντρα στην βραζιλιάνικη Φλαμένγκο οι Ορλάντο Μάτζικ δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, παίρνοντας μία άνετη νίκη με 119-82. Το παιχνίδι είχε κριθεί ουσιαστικά από την πρώτη περίοδο, το φινάλε της οποίας βρήκε το Ορλάντο να προηγείται με 31-16, στον δρόμο για μία εύκολη νίκη.

Ο Άαρον Γκόρντον με 29 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Νίκολα Βούτσεβιτς να προσθέτει 21 πόντους. Για την Φλαμένγκο, ο Μάρκους Βινίτσιους είχε 19 πόντους και ο Άντερσον Βαρεχάο 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

AP Photo/Ted S. Warren

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ