NBA

Παραχωρούν τον Ντένις Σμιθ Τζούνιορ εξαιτίας του Ντόντσιτς οι Μάβερικς

Παραχωρούν τον Ντένις Σμιθ Τζούνιορ εξαιτίας του Ντόντσιτς οι Μάβερικς

Ο κύβος ερρίφθη: Οι Ντάλας Μάβερικς αποφάσισαν πως θα χτίσουν το μέλλον τους γύρω από τον Λούκα Ντόντσιτς, γι' αυτό και ετοιμάζονται να παραχωρήσουν μέσω ανταλλαγής τον Ντένις Σμιθ Τζούνιορ!

Αυτά που κάνει φέτος, στη ρούκι σεζόν του, ο Λούκα Ντόντσιτς (20.2 πόντοι, 6.7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1.1 κλεψίματα ανά 32 λεπτά συμμετοχής σε 42 αγώνες) δεν τα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος παράγοντας των Μάβερικς. Ο νεαρός Σλοβένος είναι απολαυστικός, έχει ουσιαστικά πάρει το βραβείο του κορυφαίου πρωτοεμφανιζόμενου, είναι ο επόμενος franchise παίκτης της ομάδας του Ντάλας και γι' αυτόν τον λόγο ο Ντένις Σμιθ Τζούνιορ ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει.

Ο μόλις 21 ετών πόιντ γκαρντ, τον οποίο οι Μάβερικς επέλεξαν στο νούμερο 9 του NBA Draft 2017, δεν έχει ταιριάξει με τον Ντόντσιτς και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από πολύ καλή ρούκι χρονιά (15.2 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ, 1 κλέψιμο ανά 29.7 λεπτά συμμετοχής σε 69 αγώνες), έχει πλέον βγει στο... σφυρί για να παραχωρηθεί σε όποια ομάδα προσφέρει το καλύτερο πακέτο αθλητών και draft picks.

Φοίνιξ Σανς και Ορλάντο Μάτζικ είναι οι δύο ομάδες της Λίγκας που ψάχνουν με αγωνία βασικό οργανωτή, ο Ντένις Σμιθ είναι παίκτης γύρω από τον οποίο μπορούν να χτίσουν το μέλλον τους και μένει να δούμε αν έχουν αυτά που ζητούν οι Μάβερικς ώστε να τον πάρουν από το Ντάλας. Το σίγουρο είναι πως οι παράγοντες των Μαβς παίρνουν μια τουλάχιστον συζητήσιμη απόφαση, καθώς ο Ντένις Σμιθ Τζούνιορ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος αθλητής για τον οποίο ίσως έπρεπε να κάνουν περισσότερη υπομονή.

Σε 28 αγώνες στην τρέχουσα σεζόν, τη δεύτερη της επαγγελματικής του καριέρας, ο Σμιθ έχει 12.6 πόντους με 48% στα δίποντα, 37.5% στα τρίποντα και 68% στις βολές, μαζί με 2.6 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά 27.7 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ