NBA

Παίκτες της εβδομάδας Γιάννης (για 12η φορά) και ΛεΜπρόν (για 63η) στο ΝΒΑ

Παίκτες της εβδομάδας Γιάννης (για 12η φορά) και ΛεΜπρόν (για 63η) στο ΝΒΑ
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Γιάννης Αντετοκούνμπο και ΛεΜπρόν Τζέιμς ξεχώρισαν για ακόμα μία εβδομάδα στο ΝΒΑ, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν κορυφαίοι στην Ανατολική και τη Δυτική Περιφέρεια αντίστοιχα.

Από το ένα παράσημο στο επόμενο πηγαίνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που αναδείχθηκε για 12η φορά στην επταετή καριέρα του κορυφαίος παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολική Περιφέρεια. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ξεχώρισε στη Δύση, με το συγκεκριμένο βραβείο να είναι το 63ο για εκείνον, την ώρα που ο δεύτερος στη σχετική λίστα (Κόμπι Μπράιαντ) βρίσκεται πολύ πίσω με 33.

Ο Γιάννης έχει πια περισσότερες διακρίσεις από τον Τσαρλς Μπάρκλι, τον Βινς Κάρτερ, τον Κλάιντ Ντρέξλερ, τον Κρις Μπος, τον Κρις Γουέμπερ, τον Ντόμινικ Γουίλκινς, τον Στιβ Νας, τον Τόνι Πάρκερ, τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, τον Ρέι Άλεν, τον Άντονι Ντέιβις, τον Πάου Γκασόλ και πολλούς ακόμη αστέρες του παρόντος και του παρελθόντος.

Τη φετινή σεζόν ο Greek Freak έχει 30.4 πόντους από 63.3% στο δίποντο, 33.5% στο τρίποντο και 61.1% στις βολές, μαζί με 12.8 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.1 μπλοκ ανά 30.9 λεπτά συμμετοχής, με τους Μπακς να βρίσκονται στην πρώτη θέση σε όλο το ΝΒΑ με ρεκόρ 32-5 και να έχουν επτά νίκες περισσότερες από τους δεύτερους στην Ανατολή, Μπόστον Σέλτικς. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, από την άλλη, έχει 24.9 πόντους από 55.1% στο δίποντο, 33.8% στο τρίποντο και 67.7% στις βολές, μαζί με 7.9 ριμπάουντ, 11 ασίστ (πρώτος στη Λίγκα) και 1.3 κλεψίματα ανά 35.1 λεπτά συμμετοχής. Οι Λέικερς έχουν ρεκόρ 29-7, είναι δεύτεροι στο ΝΒΑ και πρώτοι στη Δύση.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ