NBA

Όταν ο Κιούμπαν προσπάθησε να πείσει τον Τζόρνταν να παίξει στο Ντάλας

Dallas Mavericks owner Mark Cuban celebrates the team's 120-112 win over the Portland Trail Blazers in an NBA basketball game Friday, Jan. 17, 2020, in Dallas. (AP Photo/Brandon Wade)
Dallas Mavericks owner Mark Cuban celebrates the team's 120-112 win over the Portland Trail Blazers in an NBA basketball game Friday, Jan. 17, 2020, in Dallas. (AP Photo/Brandon Wade) AP PHOTO/BRANDON WADE

Λίγα λεπτά πριν ο Μάικλ Τζόρνταν υπογράψει στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς το 2001, ο Μαρκ Κιούμπαν έκανε την προσπάθειά του για να τον πείσει να φορέσει τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς.

Πίσω στο 2001, ο συνταξιούχος τότε Μάικλ Τζόρνταν πήγαινε στις εγκαταστάσεις των Μπουλς και έβαζε τα γυαλιά στους παίκτες της ομάδας του Σικάγο που είχαν αρκετά γερά στομάχια για να τον αντιμετωπίσουν σε ένας εναντίον ενός. Ο MJ προετοιμαζόταν για τη δεύτερη επιστροφή του στο ΝΒΑ, λίγοι το ήξεραν, ένας από αυτούς ήταν όμως ο Μαρκ Κιούμπαν που εξήγησε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι προσπάθησε να τον πείσει να παίξει στους Μάβερικς.

" Με πήρε τηλέφωνο ο Ντέιβιντ Φολκ, ο ατζέντης του και μου είπε ότι ήθελε να με συναντήσει. "Αγόρασες μια ομάδα και εκπροσωπώ όλους τους σπουδαίους αθλητές, οπότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε" μου είπε και πρόσθεσε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν θα βρισκόταν εκείνη τη μέρα στην πόλη, οπότε θα ήταν καλή ευκαιρία για να συναντηθούμε. Εννοείται πως απάντησα θετικά, δεν είχα συναντήσει ποτέ τον MJ. Άφησα ό,τι είχα να κάνω και πήγα στο γραφείο του Φολκ. Είδα όλα τα έγγραφα μπροστά από τον Τζόρνταν, είχα διαβάσει τις φήμες και του είπα "Μην το κάνεις, μην υπογράψεις. Έλα στους Μάβερικς και θα είμαι πολύ επιθετικός, θα κάνω ό,τι θέλεις για να κερδίσουμε". Τότε μου απάντησε ότι είχε δώσει τον λόγο του στους Γουίζαρντς" ήταν η ιστορία που μοιράστηκε ο Κιούμπαν.

Τη σεζόν 2001/02 οι Μάβερικς είχαν στο ρόστερ τους τον Ντιρκ Νοβίτσκι, τον Μάικλ Φίνλι, τον Στιβ Νας, τον Νικ Βαν Έξελ, τον Τζουάν Χάουαρντ, τον Ρεφ ΛαΦρέντζ, τον Τιμ Χάρνταγουεϊ, τον Άντριαν Γκρίφιν και αρκετούς μέτριους ρολίστες. Στις 8/12/201 ηττήθηκαν (102-95) από τους Γουίζαρντς με τον Τζόρνταν να έχει 21 πόντους από 7/20 δίποντα, 7/9 βολές, 12 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα σε 35 λεπτά, ενώ στις 31/3/2002 νίκησαν την ομάδα της Ουάσινγκτον με τον MJ να έρχεται από τον πάγκο και να έχει 10 πόντους από 4/14 σουτ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ