NBA

Όστιν Ρίβερς: "Λατρεύω το πάθος του Ίρβινγκ, αλλά δεν είναι λύση η αποχή"

Όστιν Ρίβερς: "Λατρεύω το πάθος του Ίρβινγκ, αλλά δεν είναι λύση η αποχή"
AP Photo/David J. Phillip AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Ο Όστιν Ρίβερς με ένα μακροσκελές post στα social media ξεκαθάρισε ότι θεωρεί πως η αποχή από τους αγώνες που πρότεινε ο Ίρβινγκ θα κάνει κακό σε όλους και οι παίκτες δεν θα μπορέσουν να στείλουν το μήνυμά τους.

Το ΝΒΑ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η πρόταση του Καϊρί Ίρβινγκ να μην κατέβουν οι παίκτες στην επανέναρξη του πρωταθλήματος λόγω της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς έχει χωρίσει τους παίκτες στη μέση. Ενώ λοιπόν γίνονται όλα αυτά, ο Όστιν Ρίβερς κατέθεσε τον αντίλογο.

Ο γκαρντ των Ρόκετς απάντησε πρακτικά σε όσα φέρεται να έχει πει ο Ίρβινγκ στην τηλεδιάσκεψη των παικτών, τονίζοντας ότι δεν είναι λύση η αποχή για μία σειρά από λόγους. Ο Ρίβερς ξεκίνησε από το οικονομικό σκέλος, πετώντας και το καρφί του λέγοντας ότι το 99% των παικτών δεν έχει βγάλει τα λεφτά του Ίρβινγκ και έχει ανάγκη τους αγώνες, για να φτάσει στα κοινωνικά ζητήματα που έχουν τεθεί και στο μήνυμα που μπορούν να στείλουν οι παίκτες επιστρέφοντας στο παρκέ.

Αναλυτικά ο Ρίβερς έγραψε:

" Προσπαθώ να βρω την συσχέτιση. Με το να επιστρέψουμε, θα βάλουμε λεφτά στις τσέπες μας. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους και θα συνεχίζαμε να δίνουμε περισσότερο χρόνο και ενέργεια προς το κίνημα "Black Lives matter", με το οποίο συμφωνώ 100%. Επειδή χρειάζεται αλλαγή και η αδικία συνεχίζεται για πολύ καιρό.

Αλλά επίσης... για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που γνωρίζω ότι χρειάζονται τα λεφτά... Το 99% των ΝΒΑερς δεν έχει βγάλει τα λεφτά που έχει βγάλει ένας παίκτης όπως ο Καϊρί. Για να μην αναφέρω ότι το ΝΒΑ ως επί το πλείστον αποτελείται από αφροαμερικανούς... όπως και μεγάλο μέρος του κοινού του. Είναι σημαντικό να δώσουμε διασκέδαση και ελπίδα στα παιδιά. Επίσης, το να κρατήσουμε ΚΑΠΟΙΑ παιδιά στο σπίτι τους να βλέπουν μπάσκετ στην τηλεόραση αντί να βγουν έξω και να έχουν μπλεξίματα (εξαιτίας του άδικου και άνισου περιβάλλοντος στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα αφροαμερικανικά παιδιά) είναι εξίσου σημαντικό. ΔΕΝ λέω ότι το μπάσκετ είναι θεραπεία, αλλά ότι μπορεί να προσφέρει μία διέξοδο.

Σε ένα άλλο θέμα... δεν χρειάζεται καν να αναφέρω τις επιπτώσεις που θα υπάρ4ξουν αν δεν παίξουμε όταν υπάρχουν τα λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, την συλλογική σύμβαση κτλ... που θα πάνε το ΝΒΑ πίσω. Πιθανότατα αυτό να οδηγήσει και στην ακύρωση της επόμενης χρονιάς. Λατρεύω το πάθος του Καϊρί στο να βοηθήσει αυτή την κίνηση. Είναι αξιοθαύμαστο και εμπνευσμένο. Είμαι μαζί του... αλλά με τον σωστό τρόπο και όχι με κόστος το ΝΒΑ και την καριέρα των παικτών. Μπορούμε να κάνουμε και τα δύο. Μπορούμε να παίξουμε και να βοηθήσουμε να αλλάξει ο τρόπος που ζουν οι αφροαμερικανοί. Νομίζω ότι πρέπει! Αλλά η ακύρωση της σεζόν ή η αποχή από τα παρκέ δεν θα το κάνει αυτό κατά την γνώμη μου. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν και να βοηθήσουν να γίνει η αλλαγή!!!!"

AP Photo/David J. Phillip

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ