NBA

Οριακή νίκη για τους Γουόριορς

Οριακή νίκη για τους Γουόριορς
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Οι Γουόριορς αποδείχθηκαν πιο έτοιμοι από τους Ρόκετς στο Game 2 και έχοντας περισσότερες λύσεις πήραν μία δύσκολη νίκη με 115-109, κάνοντας το 2-0 στην σειρά.

Οι Γουόριορς και Ρόκετς δεν εντυπωσίασαν με το μπάσκετ που έπαιξαν. Ήταν εμφανές πως αμφότεροι είχαν άγχος. Γκρίνιαξαν (πολύ) λιγότερο σε σχέση με το Game 1. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν ίδιο, με το Γκόλντεν Στέιτ να παίρνει τη νίκη με 115-109 και να κάνει το 2-0 στην σειρά, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Οι Γουόριορς ήταν τόσο συγκεντρωμένοι, που έμοιαζαν σχεδόν κυνικοί. Άφησαν στην άκρη το χαρούμενο μπάσκετ και χτύπησαν με χειρουργική ακρίβεια τους Ρόκετς στα ψεγάδια τους. Πόσταραν τους αντίπαλους με τους ψηλούς περιφερειακούς τους (Ντουράντ, Τόμπσον, Ιγκουοντάλα και Λίβινγκστον) και άντεξαν το κρεσέντο των Ρόκετς από την γραμμή του τριπόντου (17/40 τρίποντα), παίρνοντας μία δίκαιη νίκη.

Οι Ρόκετς από την πλευρά τους πάλεψαν, έβαλαν σουτ, αλλά δεν πέρασαν ποτέ μπροστά στο σκορ. Ξεκίνησαν τον αγώνα κάνοντας 5 λάθη στις πρώτες 8 κατοχές τους, ήταν εκτός ρυθμού και είδαν και τον Τζέιμς Χάρντεν να παίζει με εμφανές πρόβλημα στο αριστερό μάτι έπειτα από χτύπημα που δέχθηκε από τον Ντρέιμοντ Γκριν στο ξεκίνημα του αγώνα. Παρόλα αυτά έμειναν μέσα στο παιχνίδι. Το θέμα ήταν πως αν και έβγαζαν άμυνες, δεν βρήκαν ποτέ το μεγάλο σουτ που έψαχναν στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα που θα τους έβαζε για τα καλά στο ματς, μειώνοντας απλώς στο φινάλε την έκταση της ήττας τους.

Ο Κέβιν Ντουράντ με 29 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Κλέι Τόμπσον να προσθέτει 21 πόντους και τον Στεφ Κάρι 20 πόντους.

Για τους Ρόκετς, ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 29 πόντους, ο Κρις Πολ 18 πόντους και ο Έρικ Γκόρντον 15 πόντους.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΟΙ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΡΟΚΕΤΣ

Οι Γουόριορς ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα του αγώνα και οι Ρόκετς εξαιρετικά νωθροί, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει το Γκόλντεν Στέιτ με 22-8. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτά έγιναν με τους Κάρι και Χάρντεν στα αποδυτήρια, αφού ο μεν Κάρι υπέστη εξάρθρωση στο μεσαίο δάκτυλο του αριστερού του χεριού , ο δε Χάρντεν δέχθηκε χτύπημα στο μάτι! Η προσωρινή απουσία των δύο σταρ δεν άλλαξε τα δεδομένα πάντως, με τους πρωταθλητές να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 29-20.

Στην δεύτερη περίοδο οι Χάρντεν και Κάρι ήταν στο παρκέ, αλλά η κατάσταση έμεινε ίδια, με το Γκόλντεν Στέιτ να έχει ένα σταθερό προβάδισμα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενο με 58-49.

Στην τρίτη περίοδο οι Γουόριορς μπήκαν εκ νέου δυνατά και διατηρούσαν το προβάδισμά τους, φτάνοντας κάποια στιγμή την διαφορά στο +15 (82-67). Πολύ γρήγορα ωστόσο το Χιούστον αντέδρασε και μείωσε σε 82-75 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά και σε 84-80 στο ξεκίνημα της τέταρτης. Λίγο αργότερα μάλιστα η διαφορά έπεσε στους 3 πόντους (93-90). Σε εκείνο το σημείο οι Γουόριορς απάντησαν όμως με ένα σερί 9-0 και ξέφυγαν με 102-90, δείχνοντας να ελέγχουν το ματς.

Το Χιούστον έκανε ωστόσο μία τελευταία προσπάθεια και κατέβασε την διαφορά στους 6 πόντους (108-102), έχοντας την ευκαιρία να την κατεβάσει ακόμα περισσότερο, αλλά στην επόμενη επίθεσή του ο Πολ αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο. Έκτοτε, οι Γουόριορς χρειάστηκε απλώς να είναι ψύχραιμοι στις βολές για να φτάσουν στη νίκη.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: Γκριν 15 (12 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ντουράντ 29, Κάρι 20, Ιγκουοντάλα 16, Τόμπσον 21, Γερέμπκο 4, ΜακΚίνι 2, Λούνι 2, Μπόγκουτ, Λίβινγκστον 6

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ: Τάκερ 13 (10 ριμπάουντ), Καπέλα 14 (10 ριμπάουντ), Πολ 18 (7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χάρντεν 29 (7 ριμπάουντ), Γκόρντον 15, Φαρίντ, Χάουζ, Νένε, Ρίβερς 14, Γκριν 6, Σάμπερτ

AP Photo/Jeff Chiu

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ