NBA

Ολαντίπο: Κόντρα ΝΒΑ και Ένωσης παικτών για το υπόλοιπο του μισθού του

Ολαντίπο: Κόντρα ΝΒΑ και Ένωσης παικτών για το υπόλοιπο του μισθού του
AP Photo/Darron Cummings AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Με τον Βίκτορ Ολαντίπο να έχει δηλώσει ότι δεν θα αγωνιστεί στην επανεκκίνηση της σεζόν αν και είναι υγιής, το ΝΒΑ και η Ένωση παικτών διαφωνούν για το αν θα πρέπει να του καταβληθεί το υπόλοιπο του φετινού μισθού του, το οποίο ανέρχεται στα 3 εκατ. δολάρια.

Ο Βίκτορ Ολαντίπο έβαλε άθελά του το ΝΒΑ και την Ένωση παικτών σε κόντρα. Αντικείμενο; Το υπόλοιπο του φετινού του μισθού, περίπου 3 εκατ. δολάρια, το οποίο είναι στον... αέρα μετά την δήλωσή του ότι αν και είναι υγιής δεν θα αγωνιστεί στην επανεκκίνηση της σεζόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Βάσει των κανονισμών που έχει θέσει το ΝΒΑ για την επανέναρξη, αν ένας παίκτης είναι υγιής και αποφασίσει για δικούς του λόγους να μην αγωνιστεί, τότε δεν θα παραλάβει το υπόλοιπο του μισθού του. Ο Ολαντίπο λοιπόν έχει δηλώσει ότι αν και είναι υγιής δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πληρωθεί για το υπόλοιπο του φετινού του μισθού. Την ίδια στιγμή ωστόσο βρίσκεται στο Ορλάντο μαζί με τους Πέισερς. Εδώ είναι που ξεκινούν τα προβλήματα.

Το ΝΒΑ θεωρεί ότι από την στιγμή που ο Ολαντίπο είναι υγιής και επέλεξε να μην αγωνιστεί, τότε δεν πρέπει να εισπράξει το υπόλοιπο του φετινού του μισθού, ήτοι 3 εκατ. δολάρια. Η Ένωση παικτών ωστόσο θεωρεί ότι από την στιγμή που ο Ολαντίπο βρίσκεται στο Ορλάντο με την ομάδα του πρέπει να πληρωθεί. Κάπως έτσι, οι δύο πλευρές βρίσκονται διαρκώς σε συζητήσεις για το ζήτημα, το οποίο παραμένει παγωμένο. Την ίδια στιγμή πάντως, οι Πέισερς έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι με το μέρος του Ολαντίπο, όντες διατεθειμένοι να του καταβάλλουν το υπόλοιπο του φετινού του μισθού.

Ο λόγος που υπάρχει όλη αυτή η κόντρα είναι πιο μεγάλος από τον Ολαντίπο. Κι αυτό γιατί το ΝΒΑ θέλει οι ομάδες να είναι καλυμμένες στο ενδεχόμενο που κάποιοι υγιείς παίκτες αποφασίσουν ξαφνικά κατά την διάρκεια της επανεκκίνησης της σεζόν να αποχωρήσουν από το Ορλάντο. Αν ο Ολαντίπο έχει πληρωθεί λοιπόν, τότε θα έχει δημιουργηθεί προηγούμενο και οποιοσδήποτε παίκτης θα μπορεί απλώς να αποχωρήσει, λαμβάνοντας όλο το μισθό του.

Για την ιστορία, όλη αυτή η κόντρα βέβαια μπορεί τελικά να γίνεται χωρίς λόγο. Κι αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες ο Ολαντίπο φέρεται να σκέφτεται να αγωνιστεί τελικά κανονικά στην επανεκκίνηση της σεζόν, γεγονός βέβαια που είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με την κόντρα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ένωση παικτών.

AP Photo/Darron Cummings

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ