NBA

Οκλαχόμα Σίτι: Μυστήριο με τον Ρόμπερσον, απομακρύνθηκε από τους Θάντερ

Oklahoma City Thunder guard Andre Roberson lies on the court after slipping during the second half of the team's NBA basketball game against the Detroit Pistons, Saturday, Jan. 27, 2018, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio)
Oklahoma City Thunder guard Andre Roberson lies on the court after slipping during the second half of the team's NBA basketball game against the Detroit Pistons, Saturday, Jan. 27, 2018, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio) AP

Δύο χρόνια μετά από τον τραυματισμό του στο γόνατο, ο Αντρέ Ρόμπερσον παραμένει εκτός δράσης. Οι Θάντερ δεν δίνουν λεπτομέρειες για την κατάστασή του και εκείνος απομακρύνθηκε από την ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι.

Από τις 27 Ιανουαρίου του 2017 μέχρι σήμερα, ο Αντρέ Ρόμπερσον δεν έχει παίξει ούτε λεπτό στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Θάντερ. Από εκείνο το βράδυ που διέλυσε το γόνατό του στο εκτός έδρας ματς με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, προσπαθεί να αναρρώσει για να πατήσει ξανά παρκέ. Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει και ο 27χρονος περιφερειακός δεν παραμένει απλά εκτός δράσης, αλλά πλέον απομακρύνθηκε και από την ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι για να συνεχίσει μόνος του τον δρόμο της επιστροφής.

Ουδείς γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει ανάμεσα στους Θάντερ και τον Ρόμπερσον. Οι άνθρωποι της ομάδας, από τον GM Σαμ Πρέστι μέχρι τον προπονητή Μπίλι Ντόνοβαν, αποφεύγουν να μιλήσουν ανοιχτά για τον αθλητή τους, για την πορεία της αποθεραπείας του, για μια πιθανή περίοδο επιστροφής. Δεν δίνουν λεπτομέρειες, αποφεύγουν συχνά να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και πραγματικά δεν ξέρει κανείς πότε και αν ο παίκτης που ο οργανισμός επέλεξε στο νούμερο 26 του NBA Draft 2013 θα φορέσει ξανά τη φανέλα του.

Ο Ρόμπερσον αντιμετώπισε επιπλοκές στο εγχειρισμένο του γόνατο και τρεις φορές έκανε βήματα προς τα πίσω, ίσως το πρόβλημά του να είναι περισσότερο ψυχολογικό καθώς γνωρίζει ότι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα είναι free agent. Δεν θα αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα, καθώς είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Θάντερ, δεν θα βρει παρόμοια συμφωνία, αυτή τη στιγμή όμως προέχει να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει, πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά του και κυρίως αν θα ξαναπαίξει μπάσκετ.

Σε 295 αγώνες στο ΝΒΑ ο Ρόμπερσον έχει 4.6 πόντους, 4 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 22.5 λεπτά. Δεν είναι καλός επιθετικά, δεν είναι καν... μέτριος ή υποφερτός, είναι όμως σπουδαίος αμυντικός, εξαιρετικός συμπαίκτης, ένα σημαντικό εργαλείο απέναντι σε παίκτες όπως οι δεκάδες καλοί περιφερειακοί σκόρερ του ΝΒΑ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ