ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Θάντερ διελυσαν τους Μπουλς

Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook hypes up the crowd in the first half of an NBA basketball game against the Chicago Bulls in Oklahoma City, Monday, Dec. 17, 2018. (AP Photo/Kyle Phillips)
AP Photo/Kyle Phillips AP PHOTO/KYLE PHILLIPS

Σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, οι Θάντερ κέρδισαν άνετα με 121-96 τους Μπουλς. "Διπλό" στη Νέα Υόρκη οι Σανς, "προσγείωσαν" τους Κινγκς οι Γουλβς.

Οι Μπουλς είναι πιθανό να πίστευαν ότι μετά το "διπλό" στο Σαν Αντόνιο είχαν ελπίδες για να κάνουν αντίστοιχη "ζημιά" στους Θάντερ. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ και η παρέα του ωστόσο φρόντισαν να δείξουν από νωρίς στο Σικάγο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, διαλύοντας τους "Ταύρους" με 121-96.

Σε ένα παιχνίδι με μπόλικη ένταση, με αποκορύφωμα έναν τσακωμό του Γουέστμπρουκ με τον Κρις Νταν που οδήγησε σε γενικευμένη σύρραξη, οι Θάντερ "καθάρισαν" το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο όταν και ξέφυγαν με 64-44 και έκτοτε απλώς έκαναν τα... απαραίτητα μέχρι το τέλος για να φτάσουν στη νίκη.

Ο Πολ Τζορτζ με 24 πόντους (23 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο) ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Στίβεν Άνταμς να προσθέτει 19 πόντους και τον Ντένις Σρόντερ 18 πόντους, με τον Γουέστμπρουκ να προσθέτει 13 πόντους, 16 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 5 κλεψίματα.

Για τους Μπουλς, ο Λάουρι Μάρκανεν είχε 16 πόντους και 15 ριμπάουντ (αλλά με 6/17 σουτ), με τον Μπόμπι Πόρτις να προσθέτει 16 πόντους και τον Νταν 12 πόντους και 7 ασίστ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Θάντερ διελυσαν τους Μπουλς

ΓΟΥΛΒΣ - ΚΙΝΓΚΣ 132-105: Πάρτι στη Μινεσότα

Οι Κινγκς βιώνουν μία υπέροχη σεζόν. Στη Μινεσότα όμως είδαν την... άλλη πλευρά του φεγγαριού, με τους Γουλβς να είναι καταιγιστικοί και να τους διαλύουν με 132-105. Η Μινεσότα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Σακραμέντο, ξέφυγε με 14-4 έπειτα από μόλις 3 λεπτά αγώνα, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 74-44 (!) και έφτασε... περπατώντας στη νίκη.

Ο Άντριου Γουίγκινς με 17 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Γκιόργκι Τζενγκ να προσθέτει 15 πόντους και τον Καρλ-Άντονι Τάουνς 14 πόντους και 14 ριμπάουντ, σε μία βραδιά που οι Γουλβς είχαν 8 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Για τους Κινγκκς, που στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν αποκλειστικά με αναπληρωματικούς (!), ο Μπάντι Χιλντ είχε 21 πόντους, ο Γιόγκι Φέρελ 16 πόντους και ο Χάρι Τζάιλς 13 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Θάντερ διελυσαν τους Μπουλς

ΝΙΚΣ - ΣΑΝΣ 110-128: Δεύτερο φετινό "διπλό" για το Φοίνιξ!

Η επιστροφή του Ντέβιν Μπουκερ έχει κάνει τους Σανς να μοιάζουν σιγά-σιγά με... ομάδα ΝΒΑ πάλι. Η τελευταία απόδειξη για αυτό ήρθε στη Νέα Υόρκη, με τους "Ήλιους" να στηρίζονται σε ένα μυθικό τρίτο δωδεκάλεπτο, το επιμέρους σκορ του οποίου ήταν 41-17 υπέρ τους (!), για να πάρουν τη νίκη με 128-110! Αυτή ήταν μόλις η 2η φετινή εκτός έδρας νίκη των Σανς, που πλέον μετράνε 3 σερί νίκες.

Ο Μπούκερ με 38 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τζι Τζέι Γουόρεν να προσθέτει 26 πόντους και τον ΝτιΆντρε Έιτον 21 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Για τους Νικς, ο Εμάνουελ Μούντιαϊ είχε 32 πόντους, ο Κέβιν Νοξ 17 πόντους και ο Μάριο Χεζόνια 14 πόντους, ενώ ο Ένες Καντέρ είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Θάντερ διελυσαν τους Μπουλς

AP Photo/Kyle Phillips

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ