NBA

Οι στιγμές στην πτήση των Λέικερς μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ

Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) in the second half overtime of an NBA basketball game Wednesday, Feb. 12, 2020, in Denver. The Lakers won 120-116 in overtime. (AP Photo/David Zalubowski)
Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) in the second half overtime of an NBA basketball game Wednesday, Feb. 12, 2020, in Denver. The Lakers won 120-116 in overtime. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Ένα μήνα μετά από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, το ESPN αποκάλυψε τις ανατριχιαστικές στιγμές στην πτήση των Λέικερς, μόλις οι παίκτες έμαθαν το αεροπορικό δυστύχημα στο Καλαμπάσας.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το αεροπορικό δυστύχημα του Καλαμπάσας και ακόμη ουδείς μπορεί να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα. Ουδείς μπορεί να "καταπιεί" το γεγονός ότι ο Κόμπι Μπράιαντ και η κόρη του, Τζιάνα, σκοτώθηκαν μαζί με ακόμη επτά ανθρώπους εξαιτίας της ομίχλης που οδήγησε το ελικόπτερο στην πλαγιά ενός βουνού. Σαν χθες θυμόμαστε τις στιγμές που ακολούθησαν την προσγείωση της αποστολής των Λος Άντζελες Λέικερς στο αεροδρόμιο της πόλης, σαν χθες θυμόμαστε το κλάμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς που έμαθε τα άσχημα νέα στον αέρα, κατά την επιστροφή της ομάδας από το εκτός έδρας παιχνίδι με τους Σίξερς στο οποίο ο Βασιλιάς έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ προσπερνόντας τον Μπλακ Μάμπα .

Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες πριν από το μνημόσυνο που θα γίνει στο Στέιπλς Σέντερ, το ESPN δημοσίευσε ένα ανατριχιαστικό κείμενο με λεπτομέρειες και αντιδράσεις στη διάρκεια εκείνης της πτήσης από τη Φιλαδέλφεια προς το Λος Άντζελες, μια πτήσηι που χαρακτηρίστηκε ως " η μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία των Λέικερς".

" Ήταν μια άβολη στιγμή, ένιωσα ότι ήταν ένα τρελό δημοσίευμα. Έλεγα πως δεν είναι αλήθεια, δεν είναι δυνατόν. Περίμενα να ακούσω πως ήταν απλά ένα λανθασμένο ρεπορτάζ. Όταν η Τζίνι Μπας απάντησε πως ήταν αλήθεια, πως ο Κόμπι είχε φύγει, αποφάσισα ότι έπρεπε σαν προπονητής και σαν ηγέτης της ομάδας να ενημερωθούν οι παίκτες από εμένα" είπε ο head coach Φρανκ Βόγκελ.

" Δεν μπορώ να κοιμηθώ στα αεροπλάνα" ήταν η ατάκα του Άντονι Ντέιβις που παρακολουθούσε την ταινία Avengers: The End Game, όταν μέσα στο σκοτάδι είδε γύρω του μια οθόνη κινητού να ανάβει. Γύρισε και είδε τους Άντονι Ντέιβις - ΝτεΜάρκους Κάζινς να τον δείχνουν: " Έβγαλα τα ακουστικά και ο Ντουάιτ μου είπε ότι ο Κόμπι πέθανε. Τον ρώτησα ποιος Κόμπι, γιατί δεν πίστευα ότι μιλούσε για τον Κόμπι Μπράιαντ. Τον ξαναρώτησα, ποιος Κόμπι; Δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Τότε μου είπε "ο Κόμπι Μπράιαντ". Ο ΛεΜπρόν κοιμόταν. Προσπάθησα να μάθω τι συνέβη και μου απάντησε ότι συνετρίβη το ελικόπτερό του".

Ήταν η στιγμή που ο Ντέιβις πήγε στον ΛεΜπρόν και άρχισε να τον σκουντάει για να ξυπνήσει. Την ίδια στιγμή όλοι στο αεροπλάνο σηκώνονταν και προσπαθούσαν να συνδεθούν στο internet. " Σταματήστε να παίζετε, σταματήστε να παίζετε μαζί μου" ήταν η πρώτη αντίδραση του Τζέιμς, που όμως είδε τον Ντουάιτ Χάουαρντ να δακρύζει και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μια πλάκα, αλλά η πραγματικότητα αυτή που του περιέγραφε ο Ντέιβις.

Ο Φιλ Χάντι, ένας από τους κορυφαίους προπονητές βελτίωσης στο ΝΒΑ, δούλεψε με τον Κόμπι Μπράιαντ στους Λέικερς. Όταν ο Φρανκ Βόγκελ τον ενημέρωσε γι' αυτό που συνέβη, κόντεψε να πέσει από τη θέση του. " Ήταν μία από αυτές τις καταστάσεις για τις οποίες δεν μπορείς να προετοιμαστείς. Πήγα στην τουαλέτα και ο Καϊρί Ίρβινγκ άρχισε να με παίρνει τηλέφωνο, πρέπει να με πήρε 10 φορές αλλά δεν μπορούσα να το σηκώσω. Ξέρω ότι ήταν και εκείνος συντετριμμένος" ήταν τα λόγια του Χάντι.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του ESPN

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ