NBA

Οι Σίξερς παρουσίασαν το άγαλμα του Μπάρκλεϊ

Οι Σίξερς παρουσίασαν το άγαλμα του Μπάρκλεϊ

Οι Σίξερς τίμησαν τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, παρουσιάζοντας το άγαλμά του έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας. "Δεν ξέρω αν ήμουν ποτέ τόσο αδύνατος" είπε ο ίδιος!

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ φόρεσε την φανέλα των Σίξερς τα πρώτα 8 χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ (1984-1992). Σχεδόν 27 χρόνια μετά την αποχώρησή του, είδε τους Σίξερς να τον τιμούν με έναν ξεχωριστό τρόπο, παρουσιάζοντας το άγαλμά του.

Έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας θα υπάρχει πλέον και η μορφή του "Σερ Τσαρλς" για να θυμίζει σε όλους ότι ο Hall of Famer φόργουρντ φόρεσε κάποτε την φανέλα τους. Μαζί του, θα έχει για... παρέα τα αγάλματα των Γουίλτ Τσάμπερλεν, Μπίλι Κάνινγκχαμ, Μο Τσικς, Τζούλιους Έρβινγκ, Χαλ Γκριρ και Μπόμπι Τζόουνς, άλλων θρυλικών μορφών της ομάδας.

" Είναι πολύ ωραίο. Δεν ξέρω αν ήμουν ποτέ τόσο αδύνατος" είπε ο ίδιος όταν αποκάλυψε το άγαλμά του, σκορπώντας το γέλιο. Λίγο νωρίτερα, στην συνέντευξη τύπου, ο Μπάρκλεϊ είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι " θέλω ο κόσμος που θα βλέπει αυτό το άγαλμα να λέει ότι κάποτε είχαν πει σε αυτό τον τύπο ότι δεν ήταν αρκετά καλός, αλλά έγινε ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν ποτέ το άθλημα".

Ο Μπάρκλεϊ, επιλέχθηκε στο Νο5 του ΝΒΑ Draft του 1984 από τους Σίξερς και πέρασε τα πρώτα 8 χρόνια της καριέρας του στην Φιλαντέλφεια πριν παραχωρηθεί με ανταλλαγή στους Σανς το 1992. Σε αυτό το διάστημα είχε 23.3 πόντους, 11.6 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο σε 37 λεπτά συμμετοχής και κλήθηκε σε 5 All Star Game.

Δείτε το VIDEO με την παρουσίαση του αγάλματος του Μπάρκλεϊ και την τρομερή του ατάκα:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ