NBA

Οι Σίξερς παίζουν τα ρέστα τους για το πρωτάθλημα

Οι Σίξερς παίζουν τα ρέστα τους για το πρωτάθλημα
AP Photo/Chris Szagola AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Η προσθήκη του Τομπάιας Χάρις και οι κινήσεις στην Trade Deadline δείχνουν ξεκάθαρα ένα πράγμα στους Σίξερς: Φέτος παίζουν τα ρέστα τους για το πρωτάθλημα.

Η είδηση ότι ο Τομπάιας Χάρις αποκτήθηκε με ανταλλαγή από τους Σίξερς μία ημέρα πριν την λήξη των ανταλλαγών έκανε θόρυβο. Η σκέψη όλων ήταν ξεκάθαρη: Η Φιλαντέλφεια δεν αστειεύεται. Θέλει τον τίτλο και τον θέλει τώρα.

Οι εποχές του... “Trust the Process” έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι Σίξερς έπαιξαν για πολλά χρόνια το παιχνίδι της υπομονής, γνώρισαν την λοιδορία για αυτό μέχρι να βρουν ισορροπία, αλλά τώρα δεν έχουν άλλο χρόνο για χάσιμο. Κατάλαβαν ότι ήρθε η ώρα για περισσότερα ρίσκα. Τα πήραν λοιπόν μαζεμένα και ελπίζουν στο καλύτερο.

Πολύς κόσμος στάθηκε στην απόκτηση του Χάρις. Αυτοί που είδαν λίγο πιο μακριά όμως πρόσεξαν ότι λίγες ώρες αργότερα προστέθηκαν στο ρόστερ οι Τζέιμς Ένις και Τζόναθον Σίμονς. Το “τίμημα” για τον δεύτερο ήταν αρκετά σημαντικό: Το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2018, Μαρκέλ Φουλτζ. Αν μία κίνηση “κλείδωσε” την άποψη όλων ότι η Φιλαντέλφεια τα παίζει όλα για όλα στο παρόν, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της το μέλλον ήταν αυτή. Αλήθεια όμως, πόσο καλοί είναι οι Σίξερς;

ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣ... ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Ο Τομπάιας Χάρις δεν είναι απλώς ένας εξαιρετικός παίκτης που φέτος έπαιζε σαν All Star στους Σίξερς. Τυχαίνει να έχει και το προφίλ του παίκτη που ταίριαζε ιδανικά στο πλευρό των άλλων τριών σταρ της ομάδας. Ο λόγος για τους Τζοέλ Εμπίντ, Μπεν Σίμονς και Τζίμι Μπάτλερ, οι οποίοι είχαν ανάγκη από έναν παίκτη με τα στοιχεία του Χάρις. Ίσως να μην ήθελαν απαραίτητα έναν παίκτη στα όρια να θεωρηθεί σταρ, αλλά σίγουρα έψαχναν ένα παίκτη να τους συμπληρώνει.

Ο Χάρις είναι μία.. πολεμική μηχανή στην επίθεση. Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο: Μετά από ντρίμπλα, με πρόσωπο, με πλάτη στο καλάθι, σε Spot Up καταστάσεις, σε Πικ εν Ρολ ως ο χειριστής της μπάλας και σε Πικ εν Ποπ ως ο σκρινέρ. Το στοιχείο βέβαια που τον κάνει πολύτιμο είναι ότι μπορεί να σκοράρει σε Spot Up καταστάσεις από την περιφέρεια, ανοίγοντας χώρους για τους Σίμονς και Μπάτλερ να ορμάνε προς το “ζωγραφιστό”. Αν σε αυτόν προστεθεί και ο εξαιρετικός σουτέρ Τζέι Τζέι Ρέντικ, τότε η αλήθεια είναι ότι μόνο οι διαστημικοί Γουόριορς μοιάζουν να έχουν περισσότερα όπλα στην αρχική τους πεντάδα.

Είναι δεδομένο ότι το βάθος των Σίξερς θα δοκιμαστεί, τόσο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, όσο και στα playoffs. Ένας τραυματισμός βασικού παίκτη θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Η κλάση των βασικών σίγουρα θα παίξει ρόλο. Είναι επίσης δεδομένο ότι οι Σίξερς θα κυνηγήσουν όποιον βετεράνο μείνει ελεύθερος. Μέχρι ωστόσο να προστεθεί κάποιος μπαρουτοκαπνισμένος παίκτης στον πάγκο της ομάδας, αυτό το ερωτηματικό θα ακολουθεί την ομάδα.

ΤΟ “ΚΑΥΤΟ” ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Οι Σίξερς ξέρουν ότι ο μίνιμουμ στόχος τους πρέπει να είναι η παρουσία στους Τελικούς της Ανατολής. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η σεζόν θα χαρακτηριστεί ως αποτυχημένη. Αν η ομάα φτάσει μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ, τότε πλέον... όλα γίνονται. Όσο μακριά όμως και να φτάσουν οι 76ερς, ξέρουν ότι το καλοκαίρι θα είναι... καυτό.

Philadelphia 76ers' Jimmy Butler, center, celebrates with JJ Redick, left, and Joel Embiid, right, of Cameroon, during the second half of an NBA basketball game against the Utah Jazz, Friday, Nov. 16, 2018, in Philadelphia(AP (AP Photo/Chris Szagola)
AP Photo/Chris Szagola AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Οι Σίξερς δείχνουν να μην ανησυχούν. Οι διοικούντες του συλλόγου έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι θέλουν να χτίσουν την ομάδα του μέλλοντος γύρω από την τετράδα των Εμπίντ, Μπεν Σίμονς, Μπάτλερ και Χάρις με... οποιοδήποτε (οικονομικό) τίμημα. Τα λόγια από τις πράξεις όμως απέχουν πολύ και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι σκέφτονται οι παίκτες. Μία πορεία μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ σίγουρα θα βελτιώσει τις πιθανότητες να διατηρήσουν τον κορμό τους και να κοιτάξουν με αισιοδοξία το μέλλον. Πρώτα βέβαια θέλουν να κοιτάξουν το παρόν. Το έδειξαν ξεκάθαρα αυτό με τις κινήσεις που έκαναν. Το μέλλον... μπορεί να περιμένει. Οι Σίξερς τα παίζουν πλέον όλα για όλα.

AP Photo/Chris Szagola

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ