NBA

Οι Σέλτικς πρόσφεραν two-way συμβόλαιο στον γίγαντα Τάκο Φολ

Οι Σέλτικς πρόσφεραν two-way συμβόλαιο στον γίγαντα Τάκο Φολ
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Ο Τάκο Φολ κέρδισε την πρώτη μάχη στην προσπάθειά του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αφού οι Σέλτικς μετέτρεψαν το μη εγγυημένο συμβόλαιό του σε two-way συμβόλαιο.

Ο Τάκο Φολ έκανε ακόμα ένα βήμα στην προσπάθειά του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Όπως έγινε γνωστό από τις ΗΠΑ, οι Σέλτικς μετέτρεψαν το συμβόλαιό του από μη εγγυημένο (Exhibit 10) σε two-way συμβόλαιο.

Τι άλλαξε όμως πραγματικά και γιατί αυτό έχει σημασία; Επειδή πλέον το συμβόλαιο του Φολ είναι εγγυημένο. Το Exhibit 10 συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι ο ύψους 2.31 μέτρων σέντερ ήταν μονοετές - μη εγγυημένο - συμβόλαιο το οποίο μπορούσε να του προσφέρει αποδοχές από 5.000 έως 50.000 δολάρια, ενώ ο παίκτης δεν μπορεί να αγωνιστεί με την ομάδα που υπέγραψε σε αγώνα ΝΒΑ.

Το επόμενο βήμα, αν ικανοποιούσε, ήταν να μεταβληθεί στο συμβόλαιό του σε two-way, το οποίο επίσης είναι μονοετές, αλλά πλέον ο Φολ μπορεί να περάσει μέχρι και 45 ημέρες με τους Σέλτικς και να εισπράξει μέχρι και 350.000 δολάρια αν εξαντλήσει τις μέρες, περνώντας τον υπόλοιπο χρόνο στην θυγατρική ομάδα της στην G-League (συγκεκριμένα τους Μέιν Ρεντ Κλος) και αν συνεχίσει να πείθει, τότε θα μπορέσει να υπογράψει νέα συμφωνία.

Όπως και να έχει ο Σενεγαλέζος σέντερ έκανε ακόμα ένα βήμα στην προσπάθειά του να καθιερωθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ξέροντας μάλιστα ότι ήδη ο κόσμος των Σέλτικς τον λατρεύει, αφού τον έχει αποθεώσει σε κάθε ευκαιρία που βρήκε στα φιλικά της ομάδας.

AP Photo/Michael Dwyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ