ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Σέλτικς... ποδοπάτησαν τους Μπουλς

Οι Σέλτικς... ποδοπάτησαν τους Μπουλς
AP PHOTO/KAMIL KRZACZYNSKI

Οι Σέλτικς ξεκίνησαν το ματς με 17-0 και διέλυσαν τους Μπουλς 133-77 στο Σικάγο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας τους (VIDEO)!

Ποιος είδε τους Σέλτικς και δεν τους φοβήθηκε! Ή αν προτιμάτε, ποιος είδε τους Μπουλς και δεν τους λυπήθηκε... Η Βοστώνη διέλυσε τους Μπουλς 133-77 στο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στο United Center του Σικάγο, σημειώνοντας δύο ιστορικά ρεκόρ, ένα θετικό για εκείνη και ένα αρνητικό για τους "ταύρους": Το +56 αποτελεί την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία των Σέλτικς, ξεπερνώντας το +51 επί των 76ερς από τον Μάρτιο του 1962. Από την άλλη, το -56 αποτελεί την πιο βαριά ήττα που υπέστησαν στην ιστορία τους οι Μπουλς, πάνω από το -51 σε ένα ματς με τη Μινεσότα τον Νοέμβριο του 2001.

Ο Τζέιλεν Μπράουν (23 πόντοι, 8/11 σουτ) και ο Ντάνιελ Τάις (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 τάπες) ήταν οι κορυφαίοι των Σέλτικς, οι οποίοι προηγήθηκαν με 17-0 στο 6’ και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους, αυξάνοντας την διαφορά με γεωμετρική πρόοδο. Οι "κέλτες" δεν είχαν στο Σικάγο τον Αλ Χόρφορντ λόγω προβλήματος στο αριστερό γόνατο, ωστόσο έκλεισαν το δεύτερο ημίχρονο με επιμέρους σκορ 69-34 και προηγήθηκαν ακόμα και με 58 πόντους διαφορά λίγο πριν από τη λήξη.

Οι Σέλτικς... ποδοπάτησαν τους Μπουλς

Εν ολίγοις, ήταν ένας ιστορικός περίπατος για τους Σέλτικς στο Σκάγο και ο διαφορά στα στατιστικά "μιλάει" από μόνη της για το πόσο χαώδης ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο: Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς σούταρε συνολικά με ποσοστό 53,8% και κράτησε τους Μπουλς στο 38,3%, είχε 22/43 τρίποντα, μάζεψε 17 ριμπάουντ παραπάνω, μοίρασε 34 ασίστ και υπέπεσε σε μόνο 7 λάθη όλο το βράδυ!

Στην αντίπερα όχθη, ο Σακίλ Χάρισον (20 πόντοι) ήταν ο μόνος που επέπλευσε από πλευράς Μπουλς, οι οποίοι έφτασαν τις 8 ήττες σε 9 αγώνες. Το Σικάγο έχασε τα πρώτα 12 σουτ που επιχείρησε στο παιχνίδι και ήταν τόσο κακό στα πρώτα έξι λεπτά, που ο Τζιμ Μπόιλεν έκανε ταυτόχρονα αλλαγή και τους πέντε βασικούς από το 4'45''! Το κοινό του United Center ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες μετά το τέλος της αναμέτρησης...

Photo creditsl: AP Photo/Kamil Krzaczynski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ