ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Πίστονς... πάγωσαν τους Ρόκετς

Οι Πίστονς... πάγωσαν τους Ρόκετς
AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Οι Πίστονς πήραν ρεβάνς από τους Ρόκετς (116-111) τρεις ημέρες μετά την ήττα τους στο Χιούστον. Δύσκολη νίκη για την Οκλαχόμα Σίτι, "θρίλερ" στο Λ.Α., περίπατος των Νάγκετς (VIDEOS).

Οι Ρόκετς έμοιαζαν να έχουν βάλει το... τρένο στις ράγες το τελευταίο δεκαήμερο. Στο Ντιτρόιτ, πάντως, αναγκάστηκαν να κάνουν στάση. Ο Ρέτζι Τζάκσον έβαλε 19 από τους 22 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και στην παράταση, οι Μπλέικ Γκρίφιν (28 πόντοι), Άντρε Ντράμοντ (23 πόντοι, 20 ριμπάουντ) ήταν επίσης εξαιρετικοί και οι Πίστονς κατέβαλαν τους Ρόκετς με 116-111, υποχρεώνοντας την ομάδα του Μάικ Ντ' Αντόνι στην πρώτη ήττα ύστερα από πέντε συναπτές νίκες.

Οι Πίστονς... πάγωσαν τους Ρόκετς

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη στους τελευταίους επτά αγώνες για το Ντιτρόιτ, το οποίο ανεβαίνει διαρκώς τον τελευταίο καιρό. Ο Τζέιμς Χάρντεν (33 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ από πλευράς Χιούστον, καθώς και αυτός που έκανε το σκορ 94-95 με 22'' να απομένουν στην κανονική διάρκεια του ματς, σε ένα φινάλε - "θρίλερ". Ο Γκρίφιν απάντησε με τρίποντο 2,6'' πριν από τη λήξη, για να στείλει όμως το παιχνίδι στην παράταση ο Ερικ Γκόρντον με λέι-απ 0,1'' πριν από τη λήξη.

Οι Κλίπερς επικράτησαν στο ντέρμπι μεταξύ των ομάδων-έκπληξη της δυτικής περιφέρειας. Και μάλιστα με συγκλονιστικό τρόπο, αφού ανέτρεψαν διαφορά οκτώ πόντων στα τελευταία δύο λεπτά, έστειλαν το ματς στην παράταση με 3/3 βολές του Ντανίλο Γκαλινάρι 3'' πριν από τη λήξη και εκεί επικράτησαν με 112-107.

Οι Πίστονς... πάγωσαν τους Ρόκετς

Πέρα από τον clutch Γκαλινάρι (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ), μεγάλη εμφάνιση έκανε ερχόμενος από τον πάγκο και ο Μοντρέζλ Χάρελ (22 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Ο Μαρκ Γκασόλ (27 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ των Γκρίζλις, οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη ήττα έπειτα από 5 σερί νίκες.

Η Οκλαχόμα Σίτι προηγήθηκε με 13 πόντους διαφορά στην τρίτη περίοδο αλλά... τα χρειάστηκε απέναντι στην Σάρλοτ, μέχρι να φτάσει στην 12η νίκη της στους τελευταίους 14 αγώνες με 109-104. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πλησίασε πάλι το τριπλ-νταμπλ (30 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ) και μαζί με τους Ντένις Σρέντερ (23 πόντοι) και Πολ Τζορτζ (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ) ήταν οι καλύτεροι της Θάντερ.

Οι Πίστονς... πάγωσαν τους Ρόκετς

Ο Κέμπα Γουόκερ (25 πόντοι, 8 ασίστ) ήταν ως συνήθως ο πρώτος σκόρερ των Χόρνετς, οι οποίοι μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα 11,2'' πριν από τη λήξη (με το σκορ 105-104) αλλά ο Μάρβιν Γουίλιαμς δεν βρήκε στόχο από την γωνία.

Η προ δύο ημερών νίκη στη Μινεσότα προφανώς αφύπνισε τους Νάγκετς. Οι "σβόλοι" έμοιαζαν άλλη ομάδα κόντρα στο Ορλάντο, το οποίο διέλυσαν 112-87, με τον Τρέι Λάιλς (22 πόντοι) να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και τον Μέισον Πλάμλι να κάνει νταμπλ-νταμπλ (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Το Ντένβερ ξέφυγε με 11 πόντους διαφορά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και διεύρυνε το προβάδισμά του μέχρι το +29 στη συνέχεια, μετατρέποντας σε περίπατο τον αγώνα από εκεί και πέρα.

Οι Πίστονς... πάγωσαν τους Ρόκετς

Ο Γκάρι Χάρις αποχώρησε στην τρίτη περίοδο με πρόβλημα στον αριστερό αστράγαλο, εντούτοις δεν ήταν κάτι σοβαρό, όπως ανακοίνωσαν μετά το τέλος της αναμέτρησης οι Νάγκετς. Αυτή ήταν η 14η ήττα στις τελευταίες 16 επισκέψεις της Μάτζικ στο Ντένβερ. Ο Τέρενς Ρος (18 πόντοι, 7/8 σουτ) και ο Νίκολα Βούτσεβιτς (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Ορλάντο.


Photo credits: AP Photo/Carlos Osorio
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ