ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Ουόριορς πήραν νίκη-θρίλερ στην Γιούτα

Golden State Warriors guard Stephen Curry, right, drives around Utah Jazz guard Ricky Rubio (3) in the first half during an NBA basketball game Friday, Oct. 19, 2018, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
AP Photo/Rick Bowmer AP PHOTO/RICK BOWMER

Οι Ουόριορς πήραν μία σπουδαία νίκη στην Γιούτα επί των Τζαζ, αφού επέστρεψαν από το -16 και κέρδισαν στο φινάλε με 124-123 χάρη σε φόλοου του - πρώην παίκτη των Τζαζ - Γιόνας Γερέμπκο!

Οι Ουόριορς και οι Τζαζ πρόσφεραν στον κόσμο το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν 2018/19 του ΝΒΑ μέχρι στιγμής. Σε έναν αγώνα με έντονο άρωμα playoffs, οι Ουόριορς επέστρεψαν από το -16 κόντρα στους Τζαζ, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 124-123 χάρη σε φόλοου του - πρώην παίκτη των Τζαζ - Γιόνας Γερέμπκο με 3 δέκατα να μένουν για το τέλος του αγώνα!

Ήταν ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το μπάσκετ, γεμάτο ένταση, μεγάλα σουτ και τρομερές άμυνες. Στο τέλος όμως, οι Ουόριορς αποδείχθηκαν πιο ικανοί και τυχεροί, με τον Γερέμπκο να χώνεται στην ρακέτα των Τζαζ και να καταφέρνει να σκοράρει με φόλοου έπειτα από άστοχο σουτ του Κέβιν Ντουράντ, παρά το γεγονός ότι τον μάρκαρε ο πανύψηλος Ρούντι Γκομπέρ!

ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ

Η Γιούτα ήταν ανώτερη στο ξεκίνημα του αγώνα και έδειξε να μην έχει πρόβλημα με το υψηλό τέμπο που επέβαλλαν οι Ουόριορς. Τουναντίον, φάνηκε να το απολαμβάνει, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 81-69! Στην τρίτη περίοδο η Γιούτα εκτόξευσε την διαφορά στους 16 πόντους (98-82), ωστόσο αρκούσε ένα ξέσπασμα του Στέφεν Κάρι (17 πόντους σε αυτό το διάστημα) για να επιστρέψουν στο ματς οι πρωταθλητές του ΝΒΑ και να μειώσουν σε 103-97.

Στην τέταρτη περίοδο έγινε πλέον... μάχη. Οι Τζαζ αρχικά έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, ξεφεύγοντας με 111-101. Το Γκόλντεν Στέιτ απάντησε όμως με ένα σερί 13-0 και πέρασε μπροστά με 114-111. Κάπως έτσι, το παιχνίδι απέκτησε ξαφνικά χαρακτήρα... θρίλερ, με τα μεγάλα σουτ να διαδέχονται το ένα το άλλο για τις δύο ομάδες, μέχρι να δώσει την λύση στο φινάλε ο Γερέμπκο, σε ένα καλάθι που οι Ουόριορς πανηγύρισαν σαν να κατέκτησαν το πρωτάθλημα!

Ο Ντουράντ με 38 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των, με τον Στέφεν Κάρι να προσθέτει 31 πόντους και τον Ντρέιμοντ Γκριν 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Για τους Τζαζ, ο Τζο Ίνγκλες είχε 27 πόντους με 7/11 τρίποντα, ο Ντόνοβαν Μίτσελ 19 π΄ντους και ο Τζο Κράουντερ 17 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Ουόριορς πήραν νίκη-θρίλερ στην Γιούτα
Οι Ουόριορς πήραν νίκη-θρίλερ στην Γιούτα

AP Photo/Rick Bowmer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ