NBA

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ βρήκαν το "μαύρο πρόβατο"

Oklahoma City Thunder's Steven Adams of New Zealand plays against the Minnesota Timberwolves in the first half of an NBA preseason basketball game Friday, Oct. 5, 2018, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone)
Oklahoma City Thunder's Steven Adams of New Zealand plays against the Minnesota Timberwolves in the first half of an NBA preseason basketball game Friday, Oct. 5, 2018, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone) AP

Αν και δεν έχουν ακόμη αποκλειστεί από τους Μπλέιζερς, οι Θάντερ φαίνεται πως σκέφτονται ήδη την offseason και έχουν "σταμπάρει" τον παίκτη που θα παραχωρήσουν: τον Στίβεν Άνταμς.

Βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και είναι έτοιμοι να αποχαιρετήσουν για τρίτη συνεχόμενη postseason στον πρώτο γύρο. Οι Θάντερ παίζουν αναποτελεσματικό μπάσκετ, βρίσκονται πίσω με 3-1 στη σειρά με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και ενώ θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια μεγάλη ανατροπή, δείχνουν να σκέφτονται από τώρα το καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που αναμένεται "καυτό", ένα καλοκαίρι στο οποίο θα πρέπει να πάρουν μεγάλες και ζόρικες αποφάσεις.

Σύμφωνα με μια φήμη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και φαίνεται να έχει ξεκινήσει το... ταξίδι της από τη Νέα Ζηλανδία (αναφέρθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο και ο Αμερικανός δημοσιογράφος Μπιλ Σίμονς μέσω του podcast του), οι παράγοντες της ομάδας της Οκλαχόμα Σίτι είναι έτοιμοι να βγάλουν στο σφυρί τον Στίβεν Άνταμς καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν πλέον να πάρουν πολλά από εκείνον.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ κι ο Πολ Τζορτζ θεωρούνται "untouchables", στο ρόστερ δεν υπάρχει άλλος ιδιαίτερα ταλαντούχος παίκτης πλην του φιλότιμου Τζέραμι Γκραντ και του Ντένις Σρούντερ που έχει ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο και ο Άνταμς μοιάζει ο μοναδικός που μπορεί να δώσει πίσω στους Θάντερ ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον πακέτο παικτών και draft picks.

Στην έκτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, ο θηριώδης σέντερ είχε 13.9 πόντους με 59.6% στο δίποντο και 50% στις βολές, 9.5 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 1 μπλοκ ανά 33.4 λεπτά συμμετοχής σε 80 αγώνες της κανονικής περιόδου. Εχει συμβόλαιο 25.842.697 δολαρίων για τη σεζόν 2019/20 και 27.528.090 για τη σεζόν 2020/21, πριν βγει στην αγορά ως free agent το καλοκαίρι του 2021.

Φαίνεται πάντως ότι πέρα από τον Άνταμς οι Θάντερ θα προσπαθήσουν να παραχωρήσουν και τον Ντένις Σρούντερ που έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021 (15.500.000 δολάρια οι ετήσιες αποδοχές του), ώστε να ελαφρύνουν το salary cap τους και να καλύψουν τη θέση του backup άσου με έναν φθηνότερο αθλητή.

Ακούστε το έβδομο επεισόδιο του I Pod This Game, του νέου podcast του Sport24.gr, στο οποίο Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας ασχολούνται εκτενώς με το "φαινόμενο Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ" και το δύσκολο καλοκαίρι τους.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ