ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Νάγκετς υπέταξαν τους Ουόριορς

Denver Nuggets forward Mason Plumlee (24) dunks as Golden State Warriors forward Jonas Jerebko (21) look on during the second quarter of an NBA basketball game, Sunday, Oct. 21, 2018, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey)
AP Photo/Jack Dempsey AP PHOTO/JACK DEMPSEY

Οι Νάγκετς απώλεσαν διαφορά 13 πόντων, αλλά χάρη σε ένα κόψιμο του Χουάντσο Ερνανγκόμεζ στο τέλος του αγώνα κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη με 100-98 επί των Ουόριορς.

Οι Ουόριορς πήγαν να κάνουν στο Ντένβερ ότι και στην Γιούτα πριν μερικές ημέρες, όταν "έκλεψαν" τη νίκη στο φινάλε. Οι Νάγκετς ωστόσο δεν τους άφησαν, τιμωρώντας τους έτσι για το γεγονός ότι - πάλι - ήταν πιο χαλαροί από ότι έπρεπε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κερδίζοντάς τους με 100-98.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Ντένβερ σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος, αλλά και η πρώτη ήττα των Ουόριορς έπειτα από 3 αγώνες.

Ήρωας της τελευταίας στιγμής για το Ντένβερ ήταν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεζ, ο οποίος στην τελευταία φάση του αγώνα έκοψε στα ίσα τον Ντάμιον Τζόουνς σε προσπάθεια του δεύτερου για λέι-απ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γκάρι Χάρις με 28 πόντους, με τον Νίκολα Γιόκιτς να προσθέτει 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ και τον Μέισον Πλάμλι 11 πόντους. Για τους Ουόριορς, ο Στέφεν Κάρι είχε 30 πόντους, ο Κέβιν Ντουράντ 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Κλέι Τόμπσον 15 πόντους, αλλά με 7/16 σουτ.

ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΑΓΚΕΤΣ

Οι Ουόριορς ξεκίνησαν εξαιρετικά το παιχνίδι και ξέφυγαν με 25-13 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Το Ντένβερ ωστόσο δεν έμοιαζε να επηρεάζεται από αυτό το γεγονός. Τουναντίον, σταδιακά επέβαλλε τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και μένοντας πιστό στο πλάνο του έφτασε να προηγείται με 80-70 στο τέλος της τρίτης περιόδου και 89-76 στο ξεκίνημα της τέταρτης! Οι Ουόριορς ωστόσο είχαν την απάντηση.

Με τον Κάρι να ευστοχεί σε τρία σερί τρίποντα, οι πρωταθλητές μείωσαν αρχικά σε 89-85. Το παιχνίδι ήταν πλέον ντέρμπι, με το Γκόλντεν Στέιτ να καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 97-97 με 89 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε χάρη σε κάρφωμα του Αντρέ Ιγκουοντάλα. Στην επόμενη φάση ο Γκάρι Χάρις έκανε το 99-97 με 2 βολές, για να έρθουν στην συνέχεια οι Ντρέιμοντ Γκριν και Τζαμάλ Μάρεϊ με 1/2 βολές ο καθένας να κάνουν το 100-98, μέχρι να οδηγηθούμε στην τελευταία φάση, με τον Ερνάνγκόμεζ να γίνεται ο ήρωας από το πουθενά για το Ντένβερ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Νάγκετς υπέταξαν τους Ουόριορς

Οι Νάγκετς υπέταξαν τους Ουόριορς

AP Photo/Jack Dempsey

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ