ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Νάγκετς πήραν το ντέρμπι κορυφής με το Τορόντο

Οι Νάγκετς πήραν το ντέρμπι κορυφής με το Τορόντο
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Οι Νάγκετς ανέτρεψαν διαφορά 13 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησαν τους Ράπτορς 95-86 στο παιχνίδι μεταξύ των πρωτοπόρων σε Δύση και Ανατολή αντίστοιχα (VIDEO).

Δεν ήταν ακριβώς το ντέρμπι κορυφής που θα περίμεναν οι περισσότεροι με την συμπλήρωση δύο μηνών στην κανονική περίοδο. Όχι μόνο επειδή οι Ράπτορς και οι Νάγκετς δεν ήταν ακριβώς φαβορί για να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των δύο περιφερειών, αλλά και διότι αμφότερες παρουσιάστηκαν με σοβαρές ελλείψεις. Τελικά, η έδρα επικράτησε στο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, αφού οι Νάγκετς "γύρισαν" διαφορά 13 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησαν για δεύτερη φορά φέτος τους Ράπτορς 95-86.

Ο Νίκολα Γιόκιτς σκόραρε 26 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ, ενώ ο Τζαμάλ Μάρεϊ έβαλε 15 από τους 19 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, κάνοντας την διαφορά για το Ντένβερ, το οποίο βασίστηκε σε ένα επιμέρους 23-2 στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στην 10η νίκη στους τελευταίους 12 αγώνες. Το Ντένβερ είχε να βρεθεί στην κορυφή της Δύσης τόσο "βαθιά" σε μία χρονιά από την σεζόν 1984/85! Κι όλα αυτά με τους Γουίλ Μπάρτον, Γκάρι Χάρις και Πολ Μίλσαπ σταθερά εκτός μάχης.

Οι Νάγκετς πήραν το ντέρμπι κορυφής με το Τορόντο

Το Ντένβερ δεν σούταρε καλά (42,4%), κράτησε όμως το Τορόντο ακόμα πιο χαμηλά (39,8%). Ο Κοουάι Λέοναρντ (29 πόντοι, 14 ριμπάουντ) ήταν ο κορυφαίος του Τορόντο, το οποίο ολοκλήρωσε την δυτική περιοδεία του με τη δεύτερη σερί ήττα και απολογισμό 2-2. Ο Νικ Νερς δεν είχε πάντως στο Ντένβερ τόσο τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, όσο και τους Κάιλ Λάουρι, Πασκάλ Σιάκαμ και Φρεντ ΒανΒλίτ, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.


Photo credits: AP Photo/David Zalubowski
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ