ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Μπακς δεν... είναι μόνο τρίποντα

Οι Μπακς δεν... είναι μόνο τρίποντα
AP PHOTO/AARON GASH

Οι Μπακς είναι η ομάδα με τα περισσότερα τρίποντα στο ΝΒΑ. Στο Γκόλντεν Στέιτ, πάντως, έδειξαν ένα άλλο πρόσωπο. Και είναι ακόμα πιο ελκυστικό (VIDEOS).

Τέλεια παιχνίδια δεν υπάρχουν στο μπάσκετ. Αν υπήρχαν πάντως, οι Μπακς το πλησίασαν με αυτά που έκαναν τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/11) στην Oracle Arena του Οκλαντ. Όχι απλά επειδή συνέτριψαν τους Γουόριορς μέσα στο γήπεδό τους (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά), αλλά και για τον τρόπο με τον οποίον το έκαναν. Όσοι πίστευαν ότι τα "ελάφια" φέτος θα ζουν και θα αναπνέουν όλη τη χρονιά πίσω από την γραμμή του τρίποντου, μάλλον κατάλαβαν ότι δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το στατιστικό που βγάζει μάτια από την εμφατική νίκη των Μπακς επί των Γουόριορς δεν είναι οι 134 πόντοι που πέτυχαν στο Γκόλντεν Στέιτ, κι ας είναι οι περισσότεροι που έχουν επιτρέψει οι "πολεμιστές" σε αγώνα χωρίς παράταση από το 2009, πριν καν δηλαδή επιλέξουν στο Draft τον Στέφεν Κάρι. Οι 84 πόντοι που πέτυχαν μέσα από την ρακέτα -έναντι των 32 που δέχτηκαν- είναι ο αριθμός που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Έπειτα από 11 αγώνες στην κανονική περίοδο η ομάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ είναι 1η στο ΝΒΑ τόσο σε εύστοχα τρίποντα (15,0 κατά μέσο όρο) όσο και σε προσπάθειες (40,5 μ.ό.). Το Γκόλντεν Στέιτ πάντως (...τους πρωταθλητές, τους αήττητους εντός έδρας, την ομάδα που μετρούσε οκτώ σερί νίκες μέχρι χθες) δεν το νίκησε με τα τρίποντα (είχε 9/35), αλλά με την ικανότητά της να φτάνει μέχρι την αντίπαλη ρακέτα και να τελειώνει τις φάσεις. Αποτελεσματικά.

ΤΕΤΑΡΤΟΙ ΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΚΕΤΑ

Βλέπετε, οι Μπακς δεν είναι ψηλά μόνο στη λίστα των ομάδων με τα περισσότερα τρίποντα. Είναι παράλληλα 4οι στον πίνακα με τις ομάδες που έχουν σημειώσει τους περισσότερους πόντους μέσα από την ρακέτα, με 55,6 ανά αγώνα, πίσω από τους Λέικερς (60,2), τους Πέλικανς (59,5) και τους Κινγκς (56,9). Επίσης, το Μιλγουόκι είναι 6ο σε πόντους στον αιφνιδιασμό (16,5 μ.ό.), δείχνοντας ότι ακόμα και στο up tempo μπάσκετ είναι πιο επικίνδυνο από τις περισσότερες ομάδες στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνοι, ο Ντρέιμοντ Γκριν, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο ΝΒΑ (και παίκτης-ενέργεια στο Γκόλντεν Στέιτ) απουσίαζε. Και οι Γουόριορς έμοιαζαν γενικώς... αλλού στην Oracle Arena. Τα "ελάφια" έβαλαν όμως κι αυτά το χεράκι τους, προκειμένου να βγάλουν από τους Γουόριορς τον κακό εαυτό τους. Τον χειρότερο. Η άμυνα των Μπακς ήταν υποδειγματική επί 48 λεπτά. Δεν χαλάρωσαν λεπτό, ακόμα και όταν η διαφορά είχε ξεπεράσει τους 24-25 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Τα μάτια των παικτών του Μάικ Μπούντενχολζερ γυάλιζαν. Ήταν εξ αρχής η ομάδα που ήθελε περισσότερο αυτή τη νίκη, έμοιαζε περισσότερο κινητοποιημένη και το απέδειξε και στο γήπεδο.

" Δεν βγάλαμε το πόδι μας από το γκάζι ούτε στιγμή. Ήμασταν συνεχώς σε κατάσταση επίθεσης, επειδή οι Γουόριορς συνηθίζουν να δημιουργούν διαφορές στην τρίτη περίοδο", τονίζει ο Μάλκολμ Μπρόγκντον. Αυτό δεν συνέβη ποτέ όμως στο συγκεκριμένο ματς. Οι Μπακς όχι μόνο δεν χαλάρωσαν, αλλά ανέβασαν τη διαφορά μέχρι τους 31 πόντους, σε ένα βράδυ που ο Αντετοκούνμπο και ο Μίντλετον δεν σηκώθηκαν καν από τον πάγκο στην τέταρτη περίοδο. Και οι υπόλοιποι έκαναν την δουλειά.

ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΟΙ ΜΠΛΕΝΤΣΟ - ΜΠΡΟΓΚΝΤΟΝ

Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον και ο Ερικ Μπλέντσο είχαν μαζί 46 πόντους με 19/26 σουτ, την ώρα που το αντίπαλο (all-star) περιφερειακό δίδυμο συνεισέφερε 34 πόντους με 14/29 σουτ. Αμφότεροι δεν σταμάτησαν να επιτίθενται όλο το βράδυ στην ρακέτα των Γουόριορς. Ειδικά ο Μπλέντσο δεν σταμάτησε να "χτυπάει" τους πιο αδύναμους Κάρι και Κουκ με την ταχύτητα και την δύναμή του, έχοντας το πόδι πατημένο στο γκάζι, καθώς πέτυχε και τα οκτώ δίποντα του μέσα από την ρακέτα.

Δείτε πως διέλυσε ο Ερικ Μπλέντσο την άμυνα των Γουόριορς:

Σε... attack mode πάντως ήταν όλο το βράδυ και ο έτερος γκαρντ. Ο Μπρόγκντον έβαλε έξι από τα επτά δίποντα που σημείωσε κάτω από το καλάθι των Γουόριορς, τρυπώντας κι αυτός διαρκώς την άμυνά τους. Ποτέ ξανά αυτοί οι δύο δεν έκαναν τόσο ουσιώδη και παραγωγική εμφάνιση από τότε που είναι συμπαίκτες στο Μιλγουόκι. Και το έκαναν απέναντι στον Στέφεν Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον. Άλλοι είχαν το όνομα και άλλη την χάρη το βράδυ της Πέμπτης στο Γκόλντεν Στέιτ. Και αυτό δεν ισχύει μόνο σε ατομικό επίπεδο.

" Νομίζω ότι οι ομάδες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν είμαστε οι προ εξαετίας Μπακς", έλεγε μετά το ματς ο Κρις Μίντλετον. " Είμαστε πολύ διαφορετική ομάδα ακόμα και από πέρυσι. Θα μπούμε στο γήπεδο για να παίξουμε και θα παίξουμε σκληρά. Πλέον αισθανόμαστε ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες εκεί έξω. Και έτσι παίζουμε". Και όποιος δεν τους υπολόγιζε μέχρι σήμερα, καλά θα κάνει να αρχίσει να το κάνει.

Photo credits: AP Photo/Aaron Gash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ