ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!

Orlando Magic's Nikola Vucevic, left, defends against Boston Celtics' Al Horford (42) during the second half of an NBA basketball game in Boston, Monday, Oct. 22, 2018. (AP Photo/Michael Dwyer)
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Οι Μάτζικ έδειξαν χαρακτήρα στην Βοστώνη και πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση επικράτησαν με 93-90 των Σέλτικς. Ακάθεκτοι οι Ράπτορς, διατήρησαν το αήττητο.

Το Ορλάντο δεν έχει ακριβώς ξεκάθαρο στόχο φέτος. Λέει πως έχει ως στόχο τα playoffs, ενώ ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι κοιτάζει το... επόμενο ΝΒΑ Draft. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τους Μάτζικ να αλώσουν την Βοστώνη, κερδίζοντας με 93-90 τους Σέλτικς!

Οι Μάτζικ έδειξαν ωριμότητα, πήραν το προβάδισμα από την πρώτη περίοδο (28-19) και δεν το έχασαν ποτέ, φτάνοντας κάποια στιγμή να προηγούνται ακόμα και με 13 πόντους διαφορά, και πήραν μία δίκαιη νίκη.

Οι Σέλτικς είχαν διάθεση, αλλά απλώς... δεν μπορούσαν, κυρίως επειδή τελείωσαν τον αγώνα με 9/40 τρίποντα. Ακόμα κι έτσι πάντως στο τέλος είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά τα τρίποντα των Καϊρί Ίρβινγκ και Γκόρντον Χέιγουορντ στο φινάλε δεν βρήκαν στόχο.

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τζόναθαν Ισάκ να προσθέτει 18 πόντους και 12 ριμπάουντ και τον Εβάν Φουρνιέ 14 πόντους. Για τους Σέλτικς, ο Ίρβινγκ είχε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Αλ Χόρφορντ 15 πόντους και ο Χέιγουορντ 11 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!
Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!

ΡΑΠΤΟΡΣ - ΧΟΡΝΕΤΣ 127-106: Απτόητο το Τορόντο

Το Τορόντο συνεχίζει αθόρυβα να παίρνει τη μία νίκη μετά την άλλη. Τελευταίο "θύμα" των Καναδών ήταν οι Χόρνετς, τους οποίους κέρδισαν εύκολα με 127-106. Οι Ράπτορς ξέφυγαν με 62-47 στο πρώτο ημίχρονο και δεν κοίταξαν ξανά πίσω, κόντρα σε μία Σάρλοτ που δεν μπόρεσε ποτέ να προβάλει ουσιαστική αντίσταση.

Ο Κουάρι Λέοναρντ με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας να προσθέτει 17 πόντους και 10 ριμπάουντ και τους Ντάνι Γκριν και Κάιλ Λόουρι από 16 πόντους, με τον δεύτερο να μοιράζει και 14 ασίστ. Για τους Χόρνετς, ο Κέμπα Γουόκερ είχε 26 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Τζέρεμι Λαμπ 16 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!
Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!

ΓΟΥΛΒΣ - ΠΕΪΣΕΡΣ 101-91: "Πύρρειος" νίκη για τη Μινεσότα

Οι Γουλβς επιβλήθηκαν δύσκολα με 101-91 των Πέισερς και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 2-2 έπειτα από 4 αγώνες, ωστόσο δεν χάρηκαν τη νίκη τους όσο ήθελαν. Ο λόγος είναι ότι είδαν τον Άντριου Ουίγκινς να αποχωρεί με τραυματισμό στον δεξιό τετρακέφαλο στην πρώτη περίοδο και να μην επιστρέφει, με την περίπτωσή του πάντως να μην εμπνέει προς το παρόν ανησυχία.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος του, μέχρι οι Γουλβς να καταφέρουν χάρη σε ένα σερί 12-0 στην τέταρτη περίοδο να ξεφύγουν με 84-73, κάνοντας τα... απαραίτητα μέχρι το τέλος για να κερδίσουν.

Ο Τζίμι Μπάτλερ - ο οποίος πάλι αποδοκιμάστηκε από το κοινό της Μινεσότα, έστω και χλιαρά - με 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς να προσθέτει 17 πόντους και 14 ριμπάουντ και τον Τάι Γκίμπσον 13 πόντους. Για τους Πέισερς, οι Βίκτορ Ολαντίπο και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είχαν από 20 πόντους και ο Μάιλς Τέρνερ 16 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!
Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!

ΤΖΑΖ - ΓΚΡΙΖΛΙΣ 84-92: Μεγάλο "διπλό" για το Μέμφις

Οι Γκρίζλις πήραν στην Γιούτα με πολλούς να τους έχουν καταδικασμένους. Κατά την διάρκεια του αγώνα έχασαν διαδοχικά τους Τσάντλερ Πάρσονς και Ντίλον Μπρουκς με τραυματισμούς, ενώ ήδη έπαιζαν χωρίς τον τραυματία ΤζαΜάικαλ Γκριν. Κι όμως, παρόλα αυτά κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη και να κερδίσουν με 92-84 τους "ψηλωμένους" Τζαζ, οι οποίοι ξύπνησαν πολύ αργά.

Ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 23 πόντους και 7 ασίστ για τους νικητές, "καθαρίζοντας" στο τέλος από την γραμμή των βολών, με τον Μαρκ Γκασόλ να προσθέτει 18 πόντους και 13 ριμπάουντ. Για τους Τζαζ, ο Τζο Κράουντερ είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Ντόνοβαν Μίτσελ 14 πόντους (αλλά με 6/17 σουτ).

Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!
Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!

ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ - ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ 124-125: Μεγάλο "διπλό" στην παράταση

Οι Ουίζαρντς πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση στο Πόρτλαντ, έκαναν (σχεδόν) τα πάντα σωστά στο τέλος και πήραν μία σημαντική νίκη με 125-124 επί των Μπλέιζερς στην παράταση. Η Ουάσινγκτον έπαιξε έξυπνα, "χτυπώντας" τους Μπλέιζερς στις αδυναμίες τους, έχοντας ξεκάθαρο πλάνο, ούσα αυτή που έστειλε το ματς στην παράταση χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο του Μπράντλεϊ Μπιλ (ο οποίος ισοφάρισε τότε σε 111-111). Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ντάμιαν Λίλαρντ είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στο Πόρτλαντ μετά από δύο άστοχες βολές του Τζον Ουόλ, αλλά αστόχησε σε δύσκολο λέι-απ.

Ο Μαρκίφ Μόρις με 28 πόντους με 6/10 τρίποντα και 9 ριμπάουντ έμοιαζε με τον... Ντιρκ Νοβίτσκι ανά διαστήματα, σε μία βραδιά καριέρας, με τον Μπιλ να προσθέτει 25 πόντους και τον Κέλι Ούμπρε 22 πόντους. Για τοςυ Μπλέιζερς, ο Λίλαρντ είχε 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Γιουσούφ Νούρκιτς 22 πόντους και 18 ριμπάουντ και ο Αλ-Φαρούκ Αμίνου 16 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ έμεινε στους 13 πόντους με 5/25 σουτ!

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!
Οι Ματζικ σόκαραν τους Σέλτικς!

AP Photo/Michael Dwyer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ