ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Λέικερς παίζουν και άμυνα, έκαναν περίπατο στο Σακραμέντο

Οι Λέικερς παίζουν και άμυνα, έκαναν περίπατο στο Σακραμέντο
AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Οι Λέικερς έπαιξαν την καλύτερή τους άμυνα επί ημερών ΛεΜπρόν Τζέιμς και νίκησαν εύκολα στο Σακραμέντο τους Κινγκς 101-86 (VIDEO).

Το "Showtime" μπορεί να κάνει για λίγο στην άκρη. Στο Σακραμέντο οι Λέικερς συνειδητοποίησαν ότι οι επιθέσεις μπορεί να κόβουν εισιτήρια, κατά το παλιό μπασκετικό ρητό, αλλά οι άμυνες είναι αυτές που κερδίζουν τα παιχνίδια. Και στο Golden 1 Center η ομάδα του Λουκ Γουόλτον έπαιξε την καλύτερη άμυνα της χρονιάς και επικράτησε πολύ εύκολα των Κινγκς με 101-86, ένα μάλλον ασυνήθιστο σκορ και για τις δύο ομάδες.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πέτυχε 25 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ σε 31 λεπτά και ήταν ένας από τους έξι παίκτες των Λέικερς που έβαλαν διψήφιο αριθμό πόντων, σε μία βραδιά που η επίθεση της ομάδας του δεν λειτουργούσε και τόσο καλά. Οι Λέικερς σούταραν με 41,4%, είχαν 7/17 βολές, αλλά κράτησαν ακόμα πιο χαμηλά το Σακραμέντο, μία από τις καλύτερες επιθέσεις έως τώρα (με 118 πόντους μ.ό. και ποσοστό 49%) στο ΝΒΑ. Κάπως έτσι ανέβηκαν για πρώτη φορά φέτος στο 50% (6-6) και έφτασαν αθόρυβα τις τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Οι Λέικερς παίζουν και άμυνα, έκαναν περίπατο στο Σακραμέντο

Οι Λέικερς ξέφυγαν με 22-38 στο 18', ωστόσο είδαν τους Κινγκς να πλησιάζουν μέχρι τον έναν πόντο στο 30' (56-57). Εν τέλει έλεγξαν το ματς χάρις σε ένα σερί 10-0 στα μέσα της τρίτης περιόδου και ξέφυγαν ακόμα και με 68-88 στο 40', κρατώντας για πρώτη φορά φέτος έναν αντίπαλο τους κάτω από τους 100 πόντους.

Ο Ντι Άαρον Φοξ (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν ο μόνος που διασώθηκε από τους Κινγκς, οι οποίοι είχαν 6/25 τρίποντα και περισσότερα λάθη (19) από ασίστ (11). Τόσο οι τελικές πάσες των "βασιλιάδων", όσο και το συνολικό ποσοστό στα σουτ (34,8%) αποτελούν αρνητικά φετινά ρεκόρ για την ομάδα του Ντέιβ Γέργκερ, η οποία δεν πλησίασε ποτέ περισσότερο από τους 10 πόντους στα τελευταία οκτώ λεπτά της αναμέτρησης...


Photo credits: AP Photo/Rich Pedroncelli
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ