ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Λέικερς νίκησαν ξανά τους Γουόριορς

Οι Λέικερς νίκησαν ξανά τους Γουόριορς
AP PHOTO/BEN MARGOT

Η αυλαία στην preseason έπεσε με τους Λέικερς να επικρατούν για δεύτερη φορά των Γουόριορς 119-105, σε ένα φιλικό με νεύρα (μεταξύ Μπίσλι - Γκριν) και μία αποβολή (VIDEOS).

Οι Λέικερς πήραν τον αέρα των πρωταθλητών. Έστω και σε επίπεδο preseason . Η ομάδα του Λος Άντζελες νίκησε για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ημερών τους Γουόριορς (119-105), σε ένα ματς που διεξήχθη στο Σαν Χοσέ. Τα νεύρα δεν έλειψαν μάλιστα. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου τα αίματα άναψαν έπειτα από ένα φάουλ του Ντρέιμοντ Γκριν στον Μάικλ Μπίσλι, που είχε ως αποτέλεσμα ο δεύτερος να αποβληθεί (μάλλον ανεξήγητα) με δύο τεχνικές ποινές.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Λέικερς σούταραν με 53,3%, κράτησαν τους Γουόριορς στο 39,8% και έφτασαν στη νίκη χάρις σε ένα ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο, παρά τις απουσίες των Τζέιμς, Ινγκραμ, Κάλντγουελ-Πόουπ, Χαρτ και Ρόντο. Ο ρούκι Σβιάτοσλαβ Μίχαλιουκ (22 πόντοι), ο Άιζακ Μπόνγκα (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ο Τράβις Γουέρ (13 πόντοι, 5/5 σουτ), ο Τζόναθαν Γουίλιαμς (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Κάιλ Κούζμα (19 πόντοι) ξεχώρισαν από τους Λέικερς.

Από τους Γουόριορς, οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ και τον Άντρε Ιγκουοντάλα, ξεχώρισαν οι Κλέι Τόμπσον (21 πόντοι, όλους στο πρώτο ημίχρονο), ο Κουίν Κουκ (20 πόντοι), ο Ντέιμιαν Τζόουνς (16 πόντοι) και ο Στέφεν Κάρι, ο οποίος έβαλε και τους 16 πόντους του στο πρώτο δωδεκάλεπτο.

ΓΚΡΙΖΛΙΣ - ΡΟΚΕΤΣ 103-121: "Καυτοί" και στο Μέμφις οι Ρόκετς

Με την τέταρτη νίκη τους σε πέντε αγώνες ολοκλήρωσαν την preseason οι Ρόκετς. Το Χιούστον επικράτησε πολύ εύκολα των Γκρίζλις με 121-103 στο FedEx Forum, έχοντας 20/47 τρίποντα, σε άλλο ένα... ομαδικό ρεσιτάλ πίσω από τα επτά μέτρα. Ο Τζέιμς Χάρντεν (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και ο Κρις Πολ (14 πόντοι, 11 ασίστ) κατεύθυναν για άλλο ένα ματς τις "ρουκέτες", που είχαν συνολικά οκτώ παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Νταμπλ-νταμπλ έκανε και ο Κλιντ Καπέλα, που είχε 12 πόντους και 13 ριμπάουντ σε λιγότερο από 20 λεπτά

Στο μεταξύ, ένας ρούκι ήταν ό,τι καλύτερο μπορεί να κρατήσει το Μέμφις από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους σε 20'50'' και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Γκρίζλις. Οι Μάικ Κόνλι (15 πόντοι, 6 ασίστ), Γουέιν Σέλντεν (15 πόντοι) και Τσάντλερ Πάρσονς (12 πόντοι) έβαλαν και αυτοί διψήφιο αριθμό πόντων.

ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ - ΠΙΣΤΟΝΣ 110-129: Κυρίαρχοι οι Ντράμοντ, Γκρίφιν

Το δίδυμο των ψηλών του Ντιτρόιτ βρίσκει ρυθμό. Και κυριαρχεί. Ο Μπλέικ Γκρίφιν πέτυχε 29 πόντους με 11/17 σουτ (3/4 τρίποντα), ο Άντρε Ντράμοντ είχε 21 πόντους, 15 ριμπάουντ και οι Πίστονς επικράτησαν εύκολα των Καβαλίερς με 129-110 στο φιλικό που διεξήχθη στο Jack Breslin Student Events Center του πανεπιστημίου Μίσιγκαν Στέιτ. Πολύ καλοί ήταν και οι Ις Σμιθ (16 πόντοι, 9 ασίστ), Λάνγκστον Γκάλογουεϊ (15 πόντοι) για το Ντιτρόιτ, το οποίο είχε 21/45 τρίποντα, 31 ασίστ και μόνο 9 λάθη.

Ο Ρόντνι Χουντ (21 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Κλίβελαντ, αλλά μόνο με 4/13 σουτ. Ήταν όμως ο πρώτος σκόρερ των Καβς και έδειξε ότι φέτος θα έχει μεγάλο ρόλο στο επιθετικό κομμάτι, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά. Ο Τζορτζ Χιλ (14 πόντοι) και ο Τρίσταν Τόμπσον (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ήταν οι άλλοι παίκτες που διακρίθηκαν από πλευράς Καβαλίερς, που παρατάχθηκαν για το τελευταίο τους φιλικό χωρίς τους Κέβιν Λαβ, Λάρι Νανς, Τσεντί Οσμάν και Τζέι Αρ Σμιθ.

ΜΠΟΥΛΣ - ΝΑΓΚΕΤΣ: Με οδηγούς τους Χάρις, Μάρεϊ

Η πρόβα τζενεράλε των Νάγκετς συνοδεύτηκε με νίκη. Οι "σβόλοι" έφυγαν από το Σικάγο με τη νίκη επί των Μπουλς (98-93), παρότι σούταραν μόνο με 42,2% και είχαν 30,3% στα τρίποντα (10/33). Η ουσία είναι ότι το Ντένβερ έπαιξε και άμυνα, παίζοντας μάλιστα με ροτέισον μόνο δέκα παικτών. Ο Γκάρι Χάρις (18 πόντοι) και ο Τζαμάλ Μάρεϊ (17 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Νάγκετς, ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 28'11'' συμμετοχής.

Καλός ήταν επίσης και ο Γουίλ Μπάρτον (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), την ώρα που ο Τζαμπάρι Πάρκερ ξεχώριζε από πλευράς Σικάγο. Μετά τις κακές πρώτες εμφανίσεις στην preseason ο πρώην "Μπακ" πέτυχε 19 πόντους και "έβαλε" σχεδόν μόνος του τους Μπουλς στο ματς στην τέταρτη περίοδο με προσωπικές ενέργειες. Διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν επίσης και οι Ζακ ΛαΒίν (12), Κάμερον Πέιν (10), Τζάστιν Χόλιντεϊ (10), Μπόμπι Πόρτις (10) και Γουέντελ Κάρτερ (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ) για τους "ταύρους".

ΓΟΥΪΖΑΡΝΤΣ - ΛΟΝΓΚ ΛΑΪΟΝΣ 140-111: Πάρτι των "μάγων"

Ό,τι κι αν έκανε ο Μαρίς Σπέιτς δεν ήταν αρκετό στην Capital One Arena της Ουάσινγκτον. Ο πρώην ΝΒΑερ έβαλε 41 πόντους με 7/17 τρίποντα αλλά οι Γουίζαρντς νίκησαν εύκολα τους Γκουανγκτσού Λονγκ Λάιονς 140-111, έχοντας ποσοστό 57,8% και 38 ασίστ! Όλοι οι βασικοί έπαιξαν λιγότερο από 12 λεπτά (με τους Τζον Γουόλ και Μπράντλι Μπιλ να μην αγωνίζονται καθόλου), εντούτοις οι "μάγοι" έκαναν περίπατο απέναντι στην κινεζική ομάδα.

Οι ρούκις Ντέβιν Ρόμπινσον (23 πόντοι, 9/11 σουτ) και Τρόι Μπράουν τζούνιορ (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι από πλευράς Ουάσινγκτον, η οποία δυσκολεύτηκε ουσιαστικά ένα δωδεκάλεπτο, αλλά άνοιξε την ψαλίδα στο σκορ από εκεί και πέρα. Από την κινεζική ομάδα, που είχε 19/41 τρίποντα, πέρα από τον Σπέιτς διακρίθηκαν επίσης και οι Κάιλ Φογκ (20 πόντοι, 6 ασίστ), Σιρελιγιάν Μούχταρ (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

ΜΑΤΖΙΚ - ΣΠΕΡΣ 81-100: Έχασαν τον Γουάιτ, νίκησαν το Ορλάντο

Παρά τα προβλήματά τους οι Σπερς κατάφεραν να ολοκληρώσουν την preseason με θετικό πρόσημο. Την ίδια μέρα που έμαθαν ότι έχασαν και τρίτο παίκτη μετά τους Ντεζούντε Μάρεϊ και Ρούντι Γκέι (τον Ντέρικ Γουάιτ για 6 έως 8 εβδομάδες), τα "σπιρούνια" επιβλήθηκαν στο Ορλάντο της Μάτζικ με 100-81, έχοντας πρωταγωνιστές τους ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (20 πόντοι), Πάτι Μιλς (15 πόντοι) και ΛαΜάρκους Όλντριζ (13 πόντοι, 15 ριμπάουντ).

Ο Εβάν Φουρνιέ (23 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ορλάντο, από το οποίο ξεχώρισαν ακόμα και οι Μο Μπάμπα (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Νίκολα Βούτσεβιτς (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Η ομάδα της Φλόριντα υπέστη πάντως την τρίτη ήττα της σε τέσσερις φιλικούς αγώνες.

ΝΙΚΣ - ΝΕΤΣ 107-113: Πήρε τη ρεβάνς το Μπρούκλιν

Το πρώτο ντέρμπι της Νέας Υόρκης πήγε στους Νικς και το δεύτερο στους Νετς. Με τον Σπένσερ Ντίνγουϊντι να έχει 19 πόντους και τον Ντι Άντζελο Ράσελ να προσθέτει άλλους 18 (και 8 ασίστ), οι Νετς επικράτησαν των Νικς με 113-107 στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν. Οι Τζο Χάρις (16 πόντοι), Καρίς ΛεΒέρτ (14 πόντοι) ήταν οι άλλοι παίκτες που ξεχώρισαν από πλευράς Μπρούκλιν, οι οποίοι έπαιξαν χωρίς τους Κένεθ Φαρίντ, Σαμπάζ Νέιπιερ, Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον, Άλεν Κραμπ και ΝτεΜάρι Κάρολ.

Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Νικς με 18 πόντους, ωστόσο αποχώρησε με τραυματισμό στον δεξιό καρπό, αν και η ακτινογραφία που έβγαλε μετά το ματς ήταν "καθαρή". Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Μάριο Χεζόνια (14), Νόα Βόνλε (13) για τη Νέα Υόρκη, η οποία πέρα από τον Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν είχε και τους Κόρτνι Λι, Ένες Κάντερ.

ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ - ΚΙΝΓΚΣ 118-115: Στο νήμα το Πόρτλαντ

Το πιο δραματικό παιχνίδι της τελευταίας ημέρας της preseason έγινε στο Πόρτλαντ. Εκεί όπου οι Μπλέιζερς κατέβαλαν τους Κινγκς με 118-115, έχοντας πρώτους σκόρερς τους Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μάιερς Λέοναρντ (17 πόντοι, 7/8 σουτ, 9 ριμπάουντ), Νικ Στάουσκας (15 πόντοι) και Ζακ Κόλινς (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Στην αντίπερα όχθη, μία ημέρα μετά τον εντός έδρας διασυρμό από την Γιούτα, οι Κινγκς ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικοί. Κι ας έπαιζαν χωρίς τους Ράντολφ, Κουφό, Μπογκντάνοβιτς, Φοξ και Σάμπερ. Ο Μπάντι Χιλντ (19 πόντοι) και ο Γιόγκι Φέρελ (19 πόντοι, 8 ασίστ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Σακραμέντο, από το οποίο ξεχώρισαν επίσης και οι Φρανκ Μέισον (14 πόντοι, 8 ασίστ), Μάρβιν Μπάγκλι (15 πόντοι).

Photo credits: AP Photo/Ben Margot




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ