NBA

Οι Λέικερς δεν είναι ομάδα, είναι... reality show!

Οι Λέικερς δεν είναι ομάδα, είναι... reality show!
AP Photo/Frank Franklin II AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η ντροπιαστική ήττα από τους Πέισερς, το βαρύ κλίμα, ο Λαβάρ Μπολ, οι φήμες για Ντέιβις και οι τσακωμοί. Εδώ και μερικές εβδομάδες οι Λέικερς δεν θυμίζουν ομάδα, αλλά... reality show.

Υπάρχουν στιγμές που απλώς ξέρει ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι οι λεπτομέρειες που δείχνουν ότι τα πράγματα είναι άσχημα. Στα μάτια πολλών, αυτό το σημάδι για τους Λέικερς ήταν η ντροπιαστική ήττα με 94-136 από τους Πέισερς. Στα μάτια άλλων, ήταν αυτή η φάση:

Οι Λέικερς ήλπιζαν ότι η έλευση του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα αρκούσε για να επανέλθουν οι μέρες χαράς στην ομάδα, παρά τον προβληματισμό που εξέφρασαν κάποιοι βλέποντας ότι στο πλευρό του υπήρχαν είτε άπειροι παίκτες (Ινγκραμ, Κούζμα, Μπολ, Χαρτ, Ζούμπατς), είτε έμπειροι παίκτες με... ιδιαίτερο χαρακτήρα (Ρόντο, Στίβενσον, ΜακΓκί, Μπίσλεϊ). Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τα Χριστούγεννα όλα έμοιαζαν καλά, αφού οι Λέικερς έδειχναν σταδιακά να βρίσκουν ρυθμό και μετά την άνετη νίκη τους επί των Γουόριορς (127-101) να κάθονται στην 4η θέση της Δύσης με ρεκόρ 20-14. Σε εκείνο το παιχνίδι τραυματίστηκε ο ΛεΜπρόν . Ο κατήφορος της ομάδας ετοιμαζόταν να ξεκινήσει. Ο λόγος όμως δεν θα ήταν μόνο αγωνιστικός.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ

Τις τελευταίες 40 μέρες οι Λέικερς μοιάζουν χαμένοι. Με τον ΛεΜπρόν εκτός δράσης για 5 εβδομάδες, το ρεκόρ της ομάδας σε αυτό το διάστημα ήταν 6-11. Στο μεταξύ, τραυματίστηκε και ο Ρόντο, οι νεαροί παίκτες της ομάδας δεν βγήκαν μπροστά, οι έμπειροι παίκτες είτε δεν έπαιζαν καλά, είτε έτρωγαν πάγκο.

. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το αίτημα του Άντονι Ντέιβις στους Πέλικανς να παραχωρηθεί με ανταλλαγή “φωτογραφίζοντας” τους Λέικερς και... έδεσε το γλυκό. Πάνω από τους μισούς παίκτες της ομάδας διάβασαν τα ονόματά τους σε σενάρια ανταλλαγών και είτε απογοητεύτηκαν, είτε εκνευρίστηκαν, ενώ ακόμα και ο ΛαΒάρ Μπολ θυμήθηκε να κάνει δηλώσεις για χάρη του γιου του, βάζοντάς τα ανοιχτά με τον Γουόλτον, λέγοντας ότι αν παραχωρηθεί ο γιος του προτιμάει να πάει στους Σανς! Το κλίμα είχε στραβώσει για τα καλά.

Η επιστροφή του ΛεΜπρόν στην δράση δεν γινόταν να σώσει την κατάσταση για τους Λέικερς. Όχι όταν πάνω από το μισό ρόστερ θεωρεί ότι η ομάδα θα αποχωρήσει προκειμένου ο “Βασιλιάς” να έχει περισσότερη βοήθεια και το άλλο μισό ρόστερ θεωρεί ότι άξιζε να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Οι Λέικερς δεν περνάνε απλώς μία κρίση. Τηρουμένων των αναλογιών, ενδεχομένως αυτή να είναι μία από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας τους, αφού αν και έχουν στο ρόστερ τους τον καλύτερο παίκτη του κόσμου βρίσκονται στην 10η θέση της Δύσης, με παίκτες χωρίς κίνητρο και τους Πέλικανς να τους ψήνουν το ψάρι στα χείλη, ζητώντας τον... ουρανό με τα άστρα για χάρη του Ντέιβις.

ΜΟΝΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Ο... ΝΤΕΙΒΙΣ

Οι Λέικερς βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και το ξέρουν. Έχουν να βρεθούν στα playoffs από το 2013 – όταν ποτέ στην ιστορία τους δεν είχαν μείνει πάνω από 2 σερί σεζόν εκτός postseason. Η διοίκηση της ομάδας... ψάχνεται μετά τον θάνατο του θρυλικού Τζέρι Μπας. Το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο, είτε αφορά στην προσέγγιση καλών free agents – με φωτεινή εξαίρεση τον ΛεΜπρόν – είτε στην επιλογή παικτών στο ΝΒΑ Draft, είτε στον τρόπο διαχείρισης των ΜΜΕ του Λος Άντζελες.

Οι Λέικερς δεν είναι ομάδα, είναι... reality show!
AP Photo/Frank Franklin II AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Οι Λέικερς ήλπιζαν ότι η έλευση του ΛεΜπρόν θα τους έλυνε όλα τα προβλήματα. Θεωρούσαν ότι αυτό θα ήταν αρκετό για να επιστρέψουν στον σωστό δρόμο. Όπως αποδεικνύεται όμως, η παρουσία και μόνο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο δεν μπορούσε να είναι αρκετή. Όχι όταν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της ομάδας, από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο παίκτη, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

AP Photo/Frank Franklin II

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ