NBA

Οι Κλίπερς... δε νιώθουν

Οι Κλίπερς... δε νιώθουν
AP Photo/Ringo H.W. Chiu AP PHOTO/RINGO H.W. CHIU

Οι Κλίπερς δεν πρόκειται να πάρουν το πρωτάθλημα φέτος. Αν δεν έρθουν τα πάνω-κάτω στον κόσμο, θα αποκλειστούν από τους Γουόριορς. Οι παίκτες τους το ξέρουν και δεν τους νοιάζει καθόλου. Για αυτό είναι τόσο επικίνδυνοι.

Υποτίθεται ότι οι Κλίπερς έπρεπε να αποκλειστούν με “σκούπα” από τους Γουόριορς στον πρώτο γύρο. Υποτίθεται ότι έπρεπε να χάνουν με 30 πόντους διαφορά. Να είναι ευχαριστημένοι απλώς και μόνο επειδή βρίσκονται στα playoffs. Αυτό τουλάχιστον πίστευαν όλοι. Οι Κλίπερς όμως δεν το πιστεύουν και αυτό είναι αρκετό.

Κανείς δεν έδινε τύχη στους Κλίπερς πριν ξεκινήσει η σειρά με τους Γουόριορς. Για την ακρίβεια, ακόμα και τώρα κανείς δεν τους δίνει τύχη κι ας μείωσαν σε 3-2 νίκες, νικώντας για δεύτερη φορά μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ . Κι ας έκαναν πριν μερικές ημέρες τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ΝΒΑ, επιστρέφοντας από το -31 . Ακόμα και στο νερό να περπατήσει παίκτης των Κλίπερς, πάλι οι Γουόριορς θα θεωρηθούν το φαβορί. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία για αυτή την ομάδα. Ποτέ δεν είχε.

Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι οι Κλίπερς είναι οι... απόβλητοι του ΝΒΑ. Έχουν χτιστεί από τα αποφάγια των άλλων, με το ρόστερ τους να αποτελείται από παίκτες που απλώς... δεν τους ήθελε κανείς. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη στο ρόστερ τους, όλοι κάποια στιγμή ένιωσαν ανεπιθύμητοι. Ένιωσαν ότι δεν τους θέλει κανείς, αμφισβήτησαν τους εαυτούς τους. Στους Κλίπερς όμως βρήκαν το σπίτι τους. Υπό τις οδηγίες του – εξαιρετικού στην διαχείριση παικτών – Ντοκ Ρίβερς ένιωσαν ότι είναι οικογένεια.

Δεν είναι ωστόσο μόνο οι μικρές, ή μεγάλες, ιστορίες που ακολουθούν κάθε παίκτη που κάνει τους Κλίπερς τόσο συμπαθείς. Είναι και το μπάσκετ που παίζουν. Είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να αρνούνται να προσαρμοστούν στον αντίπαλο και απλώς παίζουν το δικό τους μπάσκετ. Είναι μία ομάδα αποτελούμενη από ρολίστες που αντί να παίζει ξύλο παίζει επιθετικό μπάσκετ! Είναι μία ομάδα που αρνείται να παίξει... κλεφτοπόλεμο ακόμα και κόντρα στους Γουόριορς, πηγαίνοντας το σκορ στους 130 πόντους! Είναι μία ομάδα που στο Game 5 πήρε 57 πόντους από δύο παγκίτες (Γουίλιαμς, Χάρελ) και είδε τον πόιντ γκαρντ της (Μπέβερλι) να είναι ο πρώτος ριμπάουντερ του αγώνα με 14 ριμπάουντ!

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΑ

Η αλήθεια είναι πως αν δεν έρθουν τα πάνω-κάτω στον κόσμο, οι Κλίπερς δεν θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα φέτος. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα αποκλειστούν στον πρώτο γύρο από τους Γουόριορς. Ίσως αυτό να γίνει στο Game 6 στην έδρα τους. Ίσως να πάρουν ακόμα μία νίκη και να “λυγίσουν” στο Game 7. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία.

κάποιος προεκτείνει τα όριά του μόνο όταν τα ξεπερνάει”. Ήταν δεδομένο πως μόνο η ατάκα μία ψυχιάτρου θα ταίριαζε... κουτί σε αυτούς τους Κλίπερς, την πιο τρελή ομάδα του ΝΒΑ. Μία ομάδα που προεκτείνει διαρκώς τα όρια που έχουν βάλει οι άλλοι για αυτούς, απλώς γιατί... έτσι! Επειδή αποτελούν τον ορισμό της ομάδας .

Οι Κλίπερς είναι το απόλυτο αουτσάιντερ κόντρα στους Γουόριορς. Δεν έχουν κάποιον σταρ στο ρόστερ τους. Τίποτα από αυτά όμως δεν έχει σημασία για αυτή την ομάδα. Γιατί; Επειδή, πολύ απλά, οι Κλίπερς... δεν νιώθουν. Και αυτό είναι που τους κάνει τόσο επικίνδυνους.

AP Photo/Ringo H.W. Chiu

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ