ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ιστορικές επιδόσεις των Χάρντεν - Ντουράντ

Houston Rockets guard James Harden (13) drives past Golden State Warriors forward Kevin Durant during the first half of Game 6 of the NBA basketball Western Conference Finals in Oakland, Calif., Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Τζέιμς Χάρντεν κατέγραψαν ιστορικά νούμερα στους τελευταίους αγώνες των Γουόριορς και των Ρόκετς αντίστοιχα (VIDEOS).

Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Τζέιμς Χάρντεν έφυγαν με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (26/11) από το γήπεδο. Είχαν όμως και κάτι κοινό. Το ίδιο βράδυ έγραψαν ιστορία με τις στατιστικές επιδόσεις που είχαν απέναντι σε Ορλάντο και Ουάσινγκτον αντίστοιχα.

Ο μεν Ντουράντ πέτυχε 49 πόντους στη δύσκολη νίκη του Γκόλντεν Στέιτ επί του Ορλάντο με 116-110 και πρόσθεσε το όνομά του σε μία λίστα στην οποία βρίσκονται μόνο άλλοι επτά παίκτες στην ιστορία της ομάδας. Τόσοι είναι αυτοί που έχουν σημειώσει πάνω από 40 πόντους σε διαδοχικούς αγώνες: οι Ρικ Μπάρι, Γουίλτ Τσέιμπερλεν, Αντουάν Τζέιμισον, Πέρβις Σορτ, Στέφεν Κάρι και Κλέι Τόμπσον.

Δείτε τα highlights του Ντουράντ κόντρα στο Ορλάντο:

ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑΡΝΤΕΝ

Ακόμα πιο σημαντικές είναι πάντως οι στατιστικές επιδόσεις του Τζέιμς Χάρντεν, κι ας ηττήθηκε το ίδιο βράδυ στην Ουάσινγκτον (131-135) μαζί με την ομάδα του, το Χιούστον. Και τι δεν έκανε ο "μούσιας" κόντρα στους Γουίζαρντς με τους 54 πόντους, τις 13 ασίστ και τα 11 λάθη που είχε στο παιχνίδι...

1) Έφτασε τα 10 παιχνίδια με 50 ή περισσότερους πόντους στην καριέρα του. Μόνο άλλοι εννέα παίκτες έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν: οι Γουίλτ Τσέιμπερλεν (118), Μάικλ Τζόρνταν (31), Κόμπι Μπράιαντ (25), Έλτζιν Μπέιλορ (17), Ρικ Μπάρι (14), ΛεΜπρόν Τζέιμς (12), Άλεν Άιβερσον (11) και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (10).

2) Είχε για 5η φορά στην καριέρα του 50+ πόντους και 10+ ασίστ στον ίδιο αγώνα. Κανένας παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει πάνω από τρία τέτοια παιχνίδια.

3) Έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κατέγραψε ένα τέτοιο τριπλ-νταμπλ, έχοντας δηλαδή 50+ πόντους και 10+ λάθη μετά τον Χακίμ Ολάζουον.

4) Πέτυχε μαζί με τον Ερικ Γκόρντον 90 πόντους, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση για τους βασικούς περιφερειακούς μιας ομάδας στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά τους 94 που είχαν μαζί οι Κόμπι Μπράιαντ και Σμους Πάρκερ το βράδυ που ο "Black Mamba" έβαλε 81 πόντους στο Τορόντο!

ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΑΖΙ 158 ΠΟΝΤΟΥΣ!

Ρεκόρ επίσης αποτελεί και κάτι άλλο: αν συνυπολογίσουμε και τους 68 πόντους που πέτυχαν παρέα οι Τζον Γουόλ και Μπράντλι Μπιλ, το περιφερειακό δίδυμο της Ουάσινγκτον, τότε η... σούμα ανεβαίνει στους 158 πόντους. Ποτέ στο παρελθόν δεν σημείωσαν στο ίδιο παιχνίδι περισσότερους πόντους οι τέσσερις βασικοί περιφερειακοί δύο ομάδων, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι οι 140 που είχαν μαζί οι Λίλαρντ, ΜακΚόλουμ και ΝτεΡόζαν, Λάουρι σε ένα ματς Πόρτλαντ - Τορόντο στις 4/3/2016.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Τζέιμς Χάρντεν στην Ουάσινγκτον:


Photo credits: AP Photo/Marcio Jose Sanchez
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ