ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Γουόριορς προσγείωσαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo and Golden State Warriors' Kevon Looney go after a loose ball during the first half of an NBA basketball game Friday, Dec. 7, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Οι Γουόριορς ευστόχησαν σε 19 τρίποντα στο Μιλγουόκι, βρήκαν τρόπο να περιορίσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και πήραν μία δίκαιη νίκη επί των Μπακς με 105-95.

Οι Γουόριορς έδωσαν ένα καλό (τρίποντο) μάθημα στους Μπακς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Παίζοντας σχεδόν... κυνικά, οι πρωταθλητές εμφανίστηκαν απόλυτα διαβασμένοι και κέρδισαν με 105-95 μέσα στο Μιλγουόκι, παίρνοντας έτσι ρεβάνς για την βαριά ήττα τους με 111-134 στο Γκόλντεν Στέιτ στις 9 Νοεμβρίου.

Το Γκόλντεν Στέιτ έβγαλε από την ζώνη άνεσής του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μαρκάροντάς τον διαρκώς με βοήθειες. Τον υποχρέωσε να πασάρει περισσότερο, οι συμπαίκτες του δεν έβαλαν τα σουτ (οι Μπακς είχαν 7/39 τρίποντα) και το παιχνίδι δεν άνοιξε ποτέ για το Μιλγουόκι. Την ίδια στιγμή, οι Γουόριορς ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 19/46 τρίποντα, παίζοντας το παιχνίδι στο δικό τους τέμπο.

Ο Γιάννης ήταν καλά κλεισμένος, ωστόσο ακόμα κι έτσι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους με 8/11 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6/9 βολές, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 4 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής και ένα τρομερό φόλοου , σε μία μέτρια εμφάνιση για τα δικά του δεδομένα.

Οι Στέφεν Κάρι και Κλέι Τόμπσον είχαν από 20 πόντους για τους Γουόριορς, με τους Αντρέ Ιγκουοντάλα (15 πόντοι) και Γιόνας Γερέμπκο (12 πόντοι) να δίνουν πολλές λύσεις, σε μία βραδιά που ο Κέβιν Ντουράντ έμεινε στους 11 πόντους με 3/14 σουτ.

Για τους Μπακς, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε 15 πόντους και οι Μπρουκ Λόπεζ και Έρικ Μπλέντσο από 14 πόντους.

ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ

Οι Γουόριορς μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και κλείνοντας διαδρόμους στον Γιάννη έτρεξε γρήγορα ένα σερί 14-0, ξεφεύγοντας με 14-4. Οι Μπακς αντέδρασαν όμως γρήγορα και παίρνοντας λύσεις από άλλους παίκτες κατάφεραν σταδιακά να ροκανίσουν την διαφορά, μειώνοντας σε 22-27 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Γιάννη να έχει 3 πόντους.

Στην δεύτερη περίοδο οι Γουόριορς ξέφυγαν με 37-26 χάρη σε μαζεμένα σουτ του Τόμπσον. Οι Μπακς όμως θα έβγαζαν και πάλι αντίδραση και με τον Γιάννη να βρίσκει χώρους μείωσαν σε 36-40. Το Γκόλντεν Στέιτ ωστόσο συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και με τον Ιγκουοντάλα να σημειώνει σε ένα σημείο δύο συνεχόμενα τρίποντα ξέφυγε εκ νέου με 51-42, κλείνοντας τελικά το πρώτο ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 57-51.

Οι Μπακς μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 62-62. Οι Γουόριορς δεν φάνηκε να... αγχώνονται όμως και με ένα γρήγορο σερί 8-0 ξέφυγαν με 70-62. Το Μιλγουόκι όμως ήταν αποφασισμένο και με ένα δικό του επιμέρους σκορ 12-2 πέρασε μπροστά στο σκορ με 74-72. Κάπου εκεί ωστόσο ανέλαβε δράση ο Κάρι και με συνεχόμενα καλάθια έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ το Γκόλντεν Στέιτ με 83-76 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο το μομέντουμ ήταν με το μέρος των Γουόριορς και αυτό επιβεβαιώθηκε άμεσα, με τους πρωταθλητές να ξεφεύγουν με 94-83. Σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά κρίθηκε και το παιχνίδι, αφού έκτοτε το Μιλγουόκι δεν μπόρεσε ποτέ ξανά να φανεί απειλητικό, με το Γκόλντεν Στέιτ να φτάνει σε μία δίκαιη νίκη.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Γουόριορς προσγείωσαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς

AP Photo/Morry Gash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ