NBA

Οι Γκρίζλις έστειλαν τον Κόνλι στην Γιούτα

Οι Γκρίζλις έστειλαν τον Κόνλι στην Γιούτα
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Στην Γιούτα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάικ Κόνλι μετά την ανταλλαγή που έκαναν οι Γκρίζλις και η Τζαζ και στην οποία εμπλέκονται άλλοι τρεις παίκτες και δύο draft-picks.

Ο Μάικ Κόνλι ήταν εξ αρχής ο πρώτος στόχος της Γιούτα αυτό το καλοκαίρι. Πολύ σύντομα θα γίνει και επίσημα παίκτης της, αφού η Τζαζ συμφώνησε με τους Γκρίζλις σε μία ανταλλαγή που θα στείλει τον έμπειρο πόιντ γκαρντ στο Σολτ Λέικ Σίτι, με ανταλλάγματα τους Γκρέισον Άλεν, Κάιλ Κόρβερ, Τζέι Κράουντερ, την επιλογή της Γιούτα στο Νο. 23 του φετινού Draft και ένα μελλοντικό draft-pick.

Έπειτα από 12 χρόνια στο Μέμφις ο Κόνλι θα παίξει για πρώτη φορά σε άλλη ομάδα στο ΝΒΑ. Ο 31χρονος πόιντ γκαρντ είχε την προηγούμενη χρονιά 21,1 πόντους, 6,5 ασίστ και 3,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αλλά με δεδομένο ότι οι Γκρίζλις είχαν σκοπό να συνεχίσουν το restart με φόντο το μέλλον, είχε γίνει μπει αυτομάτως στο "σφυρί" , όπως συνέβη και κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν με τον Μαρκ Γκασόλ.

Στην Γιούτα ο Κόνλι φαντάζει ως ο ιδανικός άσος στο πλευρό του Ντόνοβαν Μίτσελ, καθώς θα τον αποφορτίσει από τα καθήκοντα του πλέι μέικερ και θα του επιτρέψει να γίνει αυτό που είναι: σκόρερ. Οι Γκρίζλις, από την άλλη, πέρα από τα δύο draft-picks, που είναι και τα πιο πολύτιμα κομμάτια του deal, πρόσθεσαν στο salary cap τρία "ελαφριά" συμβόλαια, εκ των οποίων μόνο ένα πλήρως εγγυημένο (του Κράουντερ), κάνοντας παράλληλα μεγαλύτερο χώρο. Ο Κόνλι θα λάβει 32.511.623 δολάρια για την επόμενη σεζόν.

Photo credits: AP Photo/Brandon Dill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ