NBA

Οι 6 ομάδες που δεν έφτασαν ποτέ στους Τελικούς

Οι 6 ομάδες που δεν έφτασαν ποτέ στους Τελικούς
AP FOTO/JACK DEMPSEY

Το Τορόντο έβγαλε από την λίστα μία από τις επτά ομάδες που δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν στους Τελικούς του ΝΒΑ. Διαβάστε ποιες είναι οι έξι που απέμειναν.

Το Τορόντο φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του ΝΒΑ πριν από 73 χρόνια. Τόσο χρειάστηκε τελικά να περιμένει η πόλη του Καναδά μέχρι να δει και μία ομάδα της στους Τελικούς. Πέρα όμως από ιστορικό γεγονός για το μπάσκετ του Καναδά, η πρόκριση των Ράπτορς μείωσε παράλληλα και κατά μία τις ομάδες που δεν έχουν παίξει ποτέ στους Τελικούς του ΝΒΑ.

Πλέον οι 24 από τις 30 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αριθμούν τουλάχιστον μία συμμετοχή στους Τελικούς, αφήνοντας μόνο έξι στην λίστα: τους Ντένβερ Νάγκετς, τους Λ.Α. Κλίπερς, τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, τους Μέμφις Γκρίζλις, τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς και τους Σάρλοτ Χόρνετς, τη μοναδική ανατολική ομάδα που δεν έφτασε ποτέ μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ.

ΟΙ ΝΑΓΚΕΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Η ομάδα που περιμένει τα περισσότερα χρόνια στην... αναμονή είναι οι Νάγκετς, οι οποίοι βρίσκονται στο ΝΒΑ από το 1967 και μόνο δύο φορές πλησίασαν την πηγή. Ήταν το 1985 και το 2009, όταν έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Δύσης. Για την ιστορία, το Ντένβερ έχει παίξει μία φορά στο παρελθόν στους Τελικούς του ΑΒΑ (1976), την τελευταία χρονιά δηλαδή πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ.

Στους τελικούς της Δύσης σταμάτησε και η καλύτερη πορεία (το 2004) που έχουν κάνει οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Όσο για τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες; Αυτές δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ούτε στους περιφερειακούς τελικούς. Η καλύτερη πορεία που έκαναν οι Κλίπερς στην 49χρονη ιστορία τους ήταν μέχρι τους περιφερειακούς ημιτελικούς (επτά φορές), εκεί δηλαδή όπου σταμάτησαν τέσσερις φορές οι Σάρλοτ Χόρνετς, τρεις οι Μέμφις Γκρίζλις και δύο οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς.

Photo credits: AP Foto/Jack Dempsey

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ