NBA

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον... κόντυνε

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον... κόντυνε
AP Photo/Steve Marcus AP PHOTO/STEVE MARCUS

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον... κόντυνε κατά τρεις πόντους μέσα σε μερικούς μήνες, αφού στις μετρήσεις που του έκαναν οι Πέλικανς αποδείχθηκε ότι ήταν κοντύτερος από ότι είχε δηλωθεί στο Ντιουκ.

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον έχασε τρεις πόντους σε ύψος. Στα χαρτιά βασικά, γιατί στην πραγματικότητα το ύψος του ήταν ξεκάθαρο. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται από τις μετρήσεις που του έκαναν οι Πέλικανς, τις οποίες αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Σαμς Καράνια του "Athletic".

Σύμφωνα λοιπόν με τον Καράνια, οι Πέλικανς διαπίστωσαν ότι ο Γουίλιαμσον έχει ύψος 1.98 μέτρα και όχι 2.01 μέτρα όπως είχε δηλώσει το Ντιούκ! Στην υπόθεση υπάρχει βέβαια η λεπτομέρεια ότι στο Ντιούκ μέτρησαν τον Γουίλιαμσον με παπούτσια, ενώ οι Πέλικανς τον μέτρησαν ξυπόλυτο, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει ότι τα στοιχεία... δεν ταιριάζουν.

Όση εντύπωση και να κάνει πάντως αυτό σε κάποιο κόσμο, στην πραγματικότητα αναμένεται να αποτελέσει απλώς την αρχή για όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Ο λόγος είναι ότι το ΝΒΑ ζήτησε από τις ομάδες να διασταυρώσουν ότι ισχύουν τα ύψη και οι ηλικίες που έχουν δηλώσει οι παίκτες, αφού στο πρόσφατο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι κάποια στοιχεία δεν ίσχυαν, με αποκορύφωμα πριν από μερικούς μήνες την αποκάλυψη του Μπάντι Χιλντ ότι δεν ήταν 25 αλλά 26 χρονών!

Μέχρι πρόσφατα, οι ομάδες απλώς δεχόντουσαν ότι τα ύψη και οι ηλικίες με τα οποία αναφέρονταν οι παίκτες στο Κολέγιο - ή στην περίπτωση των μη Αμερικανών στους συλλόγους τους - ήταν αληθή και απλώς τα... αντέγραφαν. Αυτό ωστόσο πλέον δεν θα ισχύει, με τον Γουίλιαμσον να είναι το πρώτο... θύμα των νέων δεδομένων που θα ισχύουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

AP Photo/Steve Marcus

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ