ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χέιγουορντ θύμισε τον... Χέιγουορντ των Τζαζ

Boston Celtics' Gordon Hayward watches his three-pointer during the second half of an NBA basketball game against the Milwaukee Bucks in Boston, Thursday, Nov. 1, 2018. (AP Photo/Michael Dwyer)
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα των Σέλτικς, θυμίζοντας για 1η φορά τον παίκτη που ήταν πριν τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ περίμενε καιρό μία βραδιά όπως αυτή κόντρα στους Γουλβς . Μία βραδιά που θα ένιωθε άνετα στο παρκέ και θα καθόριζε αυτός τις ισορροπίες. Μία βραδιά που θα θύμιζε τον Χέιγουορντ των Τζαζ.

Χρειάστηκε να περιμένει να περάσουν 45 μέρες από την έναρξη της σεζόν και να μεταβληθεί από βασικός σε παγκίτη για να βρει πατήματα. Για να θυμηθεί τον εαυτό του. Κόντρα στη Μινεσότα όλα πήγαιναν όπως τα ήθελε όμως. Φάνηκε από τα πρώτα σουτ που ευστόχησε όταν πέρασε στο παρκέ και έγινε ξεκάθαρο στην τέταρτη περίοδο, όταν σημείωνε το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο στον δρόμο για την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα των Σέλτικς.

. Δεν ήταν απλώς η πρώτη 30αρα του με την φανέλα. Ήταν η πρώτη φορά που σημείωσε περισσότερους από 20 πόντους με την φανέλα των “Κελτών”, σε μία εμφάνιση βγαλμένη από τις – όχι πολύ μακρινές – εποχές που ήταν All Star.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ

Ο Χέιγουορντ χρειάστηκε να περάσει από μία κόλαση μέχρι να πατήσει ξανά παρκέ. Έχοντας να διαχειριστεί τον σοκαριστικό τραυματισμό του στην έναρξη της περσινής σεζόν, ο 28χρονος φόργουορντ χρειάστηκε να περιμένει 364 μέρες για να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν κόντρα στους Σίξερς . Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Υπήρχαν όμως πολλά ακόμα μπροστά του.

Στα μάτια πολύ κόσμου η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει μία υποβάθμιση. Ήταν όμως μία απαραίτητη κίνηση προκειμένου να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα στο ροτέισον των Σέλτικς, αλλά και στον ρόλο του Χέιγουορντ.

Η “ΣΚΟΥΡΙΑ” ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΦΕΥΓΕΙ

Ερχόμενος από τον πάγκο, ο απόφοιτος του Κολεγίου του Μπάτλερ έχει βασικό ρόλο στην επίθεση των Σέλτικς, όντας ο κύριος δημιουργός της ομάδας, αφού συνήθως ο Καϊρί Ίρβινγκ βρίσκεται στον πάγκο για ανάσες. Παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει τους αντίστοιχους παγκίτες των αντίπαλων ομάδων, κάτι που μπορεί να τον βοηθήσει να χτίσει αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά οδηγούν σε περισσότερες ευθύνες μεν, αλλά μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από τότε που πέρασε στον πάγκο, ο ταλαντούχος φόργουορντ παίζει περίπου το ίδιο (27 λεπτά) και έχει ανεβάσει τους αριθμούς του από τους 10.1 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ με 39.9% στα σουτ και 39.8% στα τρίποντα στους 13.8 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ μέσο όρο με 47.4% στα σουτ και 39.1 % στα τρίποντα! Ο Χέιγουορντ δεν είναι εκεί που θέλει ακόμα, αλλά σίγουρα είναι καλύτερος και πιο σίγουρος σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Η κίνηση να περάσει στον πάγκο έχει κάνει καλό τόσο σε αυτόν, όσο και στους Σέλτικς, που βρίσκουν ξανά ισορροπία.

Ο Χέιγουορντ δεν είναι ακόμα ο παίκτης που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Δεν είναι όμως και ο διστακτικός τύπος που απλώς περίμενε την... σειρά του στο ξεκίνημα της σεζόν. Σιγά-σιγά η “σκουριά” φεύγει. Οι φόβοι του απομακρύνονται. Τα σουτ μπαίνουν. Η αυτοπεποίθησή του μεγαλώνει. Τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά του. Η εμφάνιση κόντρα στους Γουλβς ήταν απλώς η πρώτη απόδειξη. Οι Σέλτικς έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν ξανά.

AP Photo/Michael Dwyer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ