ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χαρντεν έκανε 5 βήματα χωρίς ντρίμπλα και δεν χρεώθηκε παράβαση!

Ο Χαρντεν έκανε 5 βήματα χωρίς ντρίμπλα και δεν χρεώθηκε παράβαση!

Ο Τζέιμς Χάρντεν το... τερμάτισε κόντρα στους Τζαζ, αφού σε μία φάση έκανε 5 βήματα σε step back σουτ (!) με τους διαιτητές να μην καταλογίζουν την παράβαση!

Είναι γεγονός ότι στο ΝΒΑ υπάρχει μία μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων όσον αφορά την παράβαση των "βημάτων". Ένα και ενίοτε δύο βήματα παραπάνω επιτρέπονται, ειδικά αν είσαι σταρ. Αυτό που έκανε ο Τζέιμς Χάρντεν ωστόσο στη νίκη των Ρόκετς με 102-97 επί των Τζαζ , υπό την ανοχή των διαιτητών εννοείται, ξεφεύγει από κάθε λογική!

Με το παιχνίδι να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, αφού απέμενε 1 λεπτό για το τέλος του αγώνα και το σκορ ήταν 97-94 για το Χιούστον, ο Χάρντεν πήρε την κρίσιμη επίθεση για τους Ρόκετς. Με τον Ρίκι Ρούμπιο να τον μαρκάρει στενά, ο σταρ των Ρόκετς έκανε την κλασική του κίνηση, όπου κάνει ένα βήμα πίσω πριν σουτάρει, το λεγόμενο Step back σουτ. Μόνο που δεν έκανε ακριβώς ένα βήμα ή δύο. Βασικά δεν έκανε ούτε καν τρία βήματα, αλλά... πέντε (!) με τους διαιτητές να μην τον χρεώνουν με βήματα, παρά αντιθέτως στην εξέλιξη της φάσης να χρεώνουν με φάουλ τον Ρούμπιο!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε για "βήματα" του Χάρντεν ήταν ο Ρούμπιο, με όλους τους άλλους να το θεωρούν φυσιολογικό! Αυτό πάντως δεν διέβλεψε της προσοχής αυτών που περιέγραφαν τον αγώνα, οι οποίο έβαλαν τα γέλια όταν είδαν το ριπλέι!

Δεν χρειάζονται όμως περισσότερα λόγια. Απλώς δείτε το VIDEO:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ