NBA

Ο Χάουαρντ συμφωνεί με Ίρβινγκ: "Να μην παίξουμε μέχρι να βρεθεί λύση"

Ο Χάουαρντ συμφωνεί με Ίρβινγκ: "Να μην παίξουμε μέχρι να βρεθεί λύση"
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ συντάχθηκε με το μέρος του Καϊρί Ίρβινγκ και τόνισε ότι οι ΝΒΑερς πρέπει να μην πάνε στο Ορλάντο για την επανέναρξη της σεζόν, αφού πρέπει να στείλουν μήνυμα εναντίον του ρατσισμού.

Η πρόταση του Καϊρί Ίρβινγκ να μην κατέβουν οι παίκτες στην επανέναρξη του πρωταθλήματος φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος ανάμεσα σε κάποιους ΝΒΑερς, με τον Ντουάιτ Χάουαρντ να είναι ο πρώτος παίκτης που πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της αποχής και μάλιστα με δήλωση.

Ο σέντερ των Λέικερς έστειλε την δήλωσή του στο ESPN, όπου ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με τον Ίρβινγκ ότι στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι έκρυθμη λόγω της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς και πως οι παίκτες πρέπει να απέχουν από τους αγώνες για να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Και όλα αυτά λίγο μετά την δήλωση του Όστιν Ρίβερς ότι δεν είναι λύση η αποχή, σε μία ακόμα απόδειξη ότι οι παίκτες έχουν χωριστεί στη μέση για το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Χάουαρντ έγραψε στην δήλωσή του:

" Συμφωνώ με τον Καϊρί (Ίρβινγκ). Το μπάσκετ και η διασκέδαση γενικώς δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή και θα είναι μόνο ένας περισπασμός. Σίγουρα μπορεί να μην αποσπάσει την προσοχή των παικτών, αλλά εμείς έχουμε τους πόρους που η κοινωνία μας δεν έχει. Ακόμα και ο μικρότερος περισπασμός για αυτούς μπορεί να μειώσει την επίδραση που υπάρχει, η οποία δεν θα σταματήσει ποτέ. Ειδικά όπως είναι τώρα το κλίμα.

Δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να κατακτήσω το πρώτου μου πρωτάθλημα. Αλλά η ενότητα των δικών μου ανθρώπων θα ήταν μεγαλύτερη από ένα πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ όμορφο για να αφήσω την ευκαιρία να περάσει. Ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στιγμή για να εστιάσουμε στις οικογένειές μας απόαυτή. Αυτή είναι μία σπάνια ευκαιρία πιστεύω, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε ως κοινότητα.

Πότε ξανά είχαμε τόσο χρόνο να περάσουμε με τις οικογένειές μας. Από εκεί ξεκινάει η ενότητά μας. Στο σπίτι! Με την οικογένεια! Ο ευρωπαϊκός αποικισμός μας στέρησε την πλούσια ιστορία μας και ακόμα δεν έχουμε καθίσει να το καταλάβουμε. Όσο λιγότεροι περισπασμοί υπάρχουν, τόσο περισσότερο μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά τους εαυτούς μας. Τα έθνη έρχονται από τις οικογένειες. Οι αφροαμερικανοί δεν είναι έθνος ή εθνικότητα. Είναι ώρα οι οικογένειές μας να γίνουν τα δικά μας έθνη. Μην παίξουμε μπάσκετ μέχρι να λυθούν τα προβλήματα".

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ