NBA

Ο Βινς Κάρτερ αντιμετώπισε το 37% των παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ

Ο Βινς Κάρτερ αντιμετώπισε το 37% των παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ

Δύο εξωπραγματικά νούμερα επισκιάζουν κάθε αριθμό στην καριέρα του Βινς Κάρτερ: το σύνολο των παικτών που αντιμετώπισε και το σύνολο των αθλητών που υπήρξαν συμπαίκτες του.

Στα 43 του έγραψε τον επίλογο μιας μοναδικής καριέρας . Με 22 σεζόν στο ΝΒΑ έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν, ενώ έπαιξε σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες, σε 1541 αγώνες κανονικών περιόδων και σε 88 αναμετρήσεις playoffs. Ο Βινς Κάρτερ αποχώρησε από τη δράση με 16.7 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 30.1 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο ουδείς από αυτούς τους αριθμούς είναι ο πιο εντυπωσιακός της επαγγελματικής του πορείας.

Το πιο εντυπωσιακό νούμερο το αποκάλυψε ο Μάικα Άνταμς, δημοσιογράφος του DAZN, που μέτρησε έναν προς έναν τους αντιπάλους του AIR Canada και έφτασε στον μαγικό αριθμό των 1668 αθλητών, με αποτέλεσμα ο Κάρτερ να έχει αντιμετωπίσει το 37% των παικτών που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Ασύλληπτο και όμως αληθινό, καθώς μέχρι και το 2020 έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο στη Λίγκα 4.489 παίκτες.

Όσο για το πόσους συμπαίκτες είχε από το 1998 έως το 2020 σε Ράπτορς, Νετς, Μάτζικ, Σανς, Μάβερικς, Γκρίζλις, Κινγκς και Χοκς; Μόλις... 261, με τον Άλβιν Γουίλιαμς να έχει παίξει μαζί του τα περισσότερα ματς (347), τον Τζέισον Κιντ να ακολουθεί (335) και τους Γκαρθ Τζόσεφ, Κεϊλίν Λούκας, Γκάνι Λαβάλ, Τζανίρο Πάγκο, Τζόρνταν Σάιμπερτ που έχουν όλοι περάσει από την Ελλάδα να έχουν μόλις μία συμμετοχή στο πλευρό του. Δείτε αναλυτικά τη λίστα εδώ .

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ