NBA

Ο Τζορτζ Χιλ αποκάλυψε τι συνέβη στα αποδυτήρια πριν από το Game 5

Orlando Magic's D.J. Augustin (14) drives around Milwaukee Bucks' George Hill, left, during the second half of an NBA basketball first round playoff game Monday, Aug. 24, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Ashley Landis, Pool)
Orlando Magic's D.J. Augustin (14) drives around Milwaukee Bucks' George Hill, left, during the second half of an NBA basketball first round playoff game Monday, Aug. 24, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Ashley Landis, Pool) AP PHOTO/ASHLEY LANDIS, POOL

Ο Τζορτζ Χιλ μίλησε για πρώτη φορά για όσα έγιναν στα αποδυτήρια των Μιλγουόκι Μπακς το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου, όταν τα Ελάφια αποφάσισαν να μην κατέβουν στο Game 5 με τους Ορλάντο Μάτζικ.

Οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο των NBA Playoffs σε βάρος των Ορλάντο Μάτζικ, με ολιγοήμερη καθυστέρηση. Θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει τη δουλειά ήδη από την Τετάρτη 26 Αυγούστου, πλην όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του αποφάσισαν εκείνο το βράδυ να βάλουν το κοινωνικό κομμάτι πάνω από το αθλητικό.

Δεν κατέβηκαν στο Game 5 με το Ορλάντο, δημιούργησαν ένα άνευ προηγούμενου ντόμινο και φώναξαν με την στάση τους πως θέλουν αλλαγή στις ΗΠΑ.

Τρεις μέρες μετά απ' όσα έγιναν, ο εμπνευστής της απόφασης για αποχή από το παιχνίδι, Τζορτζ Χιλ, μίλησε για όσα έγιναν στα αποδυτήρια των Ελαφιών εκείνες τις στιγμές.

"Αυτό που κάναμε δεν ήταν για να πάρει αρνητική διαφήμιση. Δεν το κάναμε για δημοσιότητα. Είναι κάτι που έγινε από τα βάθη της καρδιάς μας. Ήμασταν κουρασμένοι με διάφορα πράγματα που γίνονται στον κόσμο. Θέλαμε να αναλάβουμε δράση, θέλαμε να έχουν όλα σημασία. Γι αυτό αποφασίσαμε να κινηθούμε έτσι, ως ομάδα. Πριν το κάνουμε, είπαμε πως θα πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες αυτής της πράξης, είτε είναι καλές είτε όχι. Κι όλα τα παιδιά στάθηκαν στο πλευρό μου. Αλλά βλέποντας πώς επηρέασε ολόκληρο τον αθλητισμό, νομίζω ότι αφύπνισε τον κόσμο και πέρασε το μήνυμα πως πρόκειται για κάτι σοβαρό. Χρειαζόμαστε αλλαγή. Έχουμε ανάγκη την αγάπη και να κάνουμε προσπάθεια για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Δεν ήθελα να βάλω πίεση στους συμπαίκτες μου. Δεν ήθελα να πάρουν αυτή την απόφαση χωρίς να το θέλουν. Οπότε, ως συμπαίκτης, δεν τους ανάγκασα για κάτι. Πριν από το παιχνίδι, τα παιδιά προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί δεν έπαιζα. Μιλήσαμε γι αυτό. Ο Στέρλινγκ Μπράουν μίλησε γι αυτό και ήθελε να μείνει κι αυτός στα αποδυτήρια. Ήταν ένα ντόμινο. Όλα τα παιδιά στα αποδυτηρια στάθηκαν στο πλευρό μου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς.

Επ' αυτού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε να προσθέσει πως "ο Τζορτζ αποφάσισε ότι δεν θέλει να παίξει, δεν έβαλε πίεση σε κανέναν από εμάς. Ούτε σε μένα, ούτε στον προπονητή, αποφασίσαμε όμως να τον στηρίξουμε και να κάνουμε το ίδιο. Ήρθε στα αποδυτήρια και μας μίλησε, είπε ότι δεν θέλει να παίξει κι εγώ, ως ηγέτης, αποφάσισα πως θα τον στηρίξω και θα μείνω μαζί του στα αποδυτήρια. Το ίδιο φυσικά έκαναν όλα τα παιδιά".

AP Photo/Ashley Landis, Pool

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ