NBA

Ο Τζορτζ Καρλ αποκάλυψε γιατί απέφυγε το 1996 τον Μάικλ Τζόρνταν

Ο Τζορτζ Καρλ αποκάλυψε γιατί απέφυγε το 1996 τον Μάικλ Τζόρνταν
AP

Ο Τζορτζ Καρλ είχε σαφείς οδηγίες να μη δώσει κίνητρο στον Μάικλ Τζόρνταν στους NBA Finals 1996, όμως μια κίνησή του πριν από την έναρξη των τελικών ήταν η σπίθα που χρειαζόταν ο MJ.

Μία από τις πιο "καυτές" ιστορίες στο όγδοο επεισόδιο του "The Last Dance" είναι το κίνητρο που άθελά του έδωσε ο Τζορτζ Καρλ στον Μάικλ Τζόρνταν, λίγο πριν από την έναρξη των NBA Finals 1996. Ο τότε προπονητής των Σιάτλ Σούπερσονικς αγνόησε τον MJ σε εστιατόριο του Σικάγο και 24 χρόνια μετά εξήγησε γιατί δεν του μίλησε με αποτέλεσμα ο AIR να θυμώσει και τελικά να "καταπιεί" την παρέα του Γκάρι Πέιτον και του Σον Κεμπ για το πρώτο πρωτάθλημα του δεύτερου Three-Peat των Σικάγο Μπουλς.

" Εκείνη την εποχή είχα στο προπονητικό team τον Μπρένταν Μαλόουν. Είχε δουλέψει στους Ντιτρόιτ Πίστονς και ήξερε. Μου είπε λοιπόν ότι ο MJ παίζει με το μυαλό σου κάθε στιγμή. Μου ζήτησε να μην ασχοληθώ ποτέ μαζί του στη διάρκεια της σειράς. Μου ζήτησε να τον χαιρετήσω στην αρχή και στο φινάλε των τελικών, αλλά στη διάρκειά τους να μην κάνω κάτι που θα του έδινε κίνητρο , διότι έτσι θα μεταμορφωνόταν στον κορυφαίο στην ιστορία του αθλήματος " είπε ο Καρλ, προσπαθώντας να εξηγήσει ότι ουσιαστικά απέφυγε τον Τζόρνταν σε εκείνο το εστιατόριο και δεν τον αγνόησε.

Όπως εξήγησε ο MJ στο 8ο επεισόδιο του "The Last Dance", εκείνο το συμβάν ήταν η σπίθα που χρειαζόταν για να μην κοιτάξει πίσω. Βέβαια ο Καρλ υποστήριξε ότι αργότερα, προς το τέλος της καριέρας του ο Τζόρνταν τον κατηγόρησε για πράγματα που δεν είπε ποτέ.

" Ανακάλυπτε πράγματα, έλεγε πως τον αποκαλούσα γέρο, έλεγε ότι εγώ μιλούσα για τα χρέη του στο γκολφ. Ποτέ δεν είπα κάτι από αυτά, εκείνος έβρισκε τρόπους για να δίνει κίνητρα στον εαυτό του, για να έχει την ένταση που ελάχιστοι είχαν στην ιστορία" εξήγησε ο Καρλ, ο οποίος είχε χάσει με 4-2 στους τελικούς του 1996. Οι Σόνικς βρέθηκαν πίσω με 3-0, πήραν τα επόμενα δύο ματς στο Σιάτλ και πίστεψαν στην ανατροπή, όμως ηττήθηκαν στον έκτο αγώνα με 87-75 και από εκεί και πέρα δεν έφτασαν ποτέ ξανά σε τελικούς.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ