NBA

Ο Τζέιλεν Μπράουν οδήγησε 15 ώρες για να πάει σε διαδήλωση στην Ατλάντα

Boston Celtics guard Jaylen Brown looks on from the bench during the second half of an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Saturday, Jan. 18, 2020, in Boston. (AP Photo/Mary Schwalm)
Boston Celtics guard Jaylen Brown looks on from the bench during the second half of an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Saturday, Jan. 18, 2020, in Boston. (AP Photo/Mary Schwalm) AP PHOTO/MARY SCHWALM

Ο Τζέιλεν Μπράουν συμμετείχε ενεργά σε διαδήλωση στην Ατλάντα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, οδηγώντας για δεκαπέντε ώρες από τη Βοστώνη.

Πολλοί παίκτες του ΝΒΑ συμμετέχουν τις τελευταίες ημέρες σε ειρηνικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η Μινεάπολις αποτελεί το επίκεντρο τέτοιων ενεργειών από τους πολίτες, δεν είναι όμως το μοναδικό παράδειγμα. Ο Τζέιλεν Μπράουν ταξίδεψε από τη Βοστώνη στην Ατλάντα προκειμένου να δώσει το "παρών" σε ειρηνική διαδήλωση, οδηγώντας για δεκαπέντε (15) ώρες προκειμένου να βρίσκεται εκεί.

"Οδηγούσα για δεκαπέντε ώρες προκειμένου να είμαι στη Τζόρτζια (πολιτεία), στην κοινότητά μου. Αυτή είναι μια ειρηνική διαδήλωση. Το ότι είμαι διάσημος ή παίζω στο ΝΒΑ δεν με βγάζει από τέτοιου είδους συζητήσεις. Πρώτα και κυριότερα είμαι ένας μαύρος πολίτης και μέλος αυτής της κοινωνίας. Παρουσιάζουμε την ανάγκη για ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν τις αδικίες που βλέπουμε. Δεν είναι ΟΚ όλο αυτό. Οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν. Είμαι 23 ετών, δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Αλλά νιώθω όπως όλοι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός των Μπόστον Σέλτικς.

Από νωρίς μάλιστα είχε ενημερώσει μέσω των social media πως θα δώσει το "παρών" στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα, ενώ μετά τη σύλληψη τριών ατόμων που συμμετείχαν σε αυτή προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει, ζητώντας πληροφορίες για τα ονόματά τους.

Το "παρών" στην ίδια διαδήλωση έδωσε κι ο Μάλκολμ Μπρόγκντον των Ιντιάνα Πέισερς, ο οποίος προσέθεσε πως "έχω αδελφούς και αδελφές, έχω φίλους που είναι στους δρόμους, που είναι εκεί έξω και δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο που είμαι εγώ, που τους προσπερνούν, που βιώνουν την έννοια της κοινωνικής διάκρισης καθημερινά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Είναι ώρα για αλλαγή"

Συγκλονίζει ο Ντουέιν Κέισι: "Ένιωθα αβοήθητος..."

AP Photo/Mary Schwalm

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ