NBA

Ο Τρε Γιανγκ δεν είναι ο Στεφ Κάρι

Ο Τρε Γιανγκ δεν είναι ο Στεφ Κάρι
AP Photo/Carlos Osorio AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Τα σουτ από τα 10 μέτρα. Οι τρελές πάσες. Ο Τρε Γιανγκ θύμισε πάλι... Στεφ Κάρι στον αγώνα των Χοκς με τους Πίστονς. Δεν είναι όμως ο Κάρι. Είναι ο Γιανγκ. Και είναι εξαιρετικός παίκτης.

Ο αγώνας των Χοκς με τους Πίστονς βρισκόταν στην πρώτη περίοδο. Την επίθεση την είχαν οι Χοκς, με τον Τρε Γιανγκ να παίρνει την μπάλα με 6 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος της επίθεσης. Και μετά έκανε αυτό:


Κι όμως, είναι αλήθεια. Ο γκαρντ των Χοκς σούταρε περίπου 3 μέτρα πίσω από την γραμμή του τριπόντου σε οργανωμένη επίθεση σαν να μην τρέχει τίποτα. Και ευστόχησε, κάνοντας σαν να μην τρέχει τίποτα. “ Δεν κατάλαβα καν ότι βρισκόμουν τόσο μακριά από το καλάθι, το είδα μετά στο VIDEO. Απλώς σούταρα” δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα και αφού είχε οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 117-100. Κυρίες και κύριοι, καλώς ήλθατε στο σόου του Τρε Γιανγκ!

ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΡΟΥΚΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Σουτ σαν αυτό που έβαλε στην πρώτη περίοδο του αγώνα με τους Πίστονς ήταν που έκαναν διάσημο τον Γιανγκ όταν ακόμα αγωνιζόταν στο Κολέγιο. Σουτ σαν αυτό ήταν ο λόγος που ο κόσμος τον είχε βαφτίσει “νέο Στεφ Κάρι”. Και είναι σουτ σαν αυτό που θύμισαν στον κόσμο για ακόμα μία φορά πόσο ξεχωριστός παίκτης είναι.

τις διαρκείς συγκρίσεις με τον Λούκα Ντόντσιτς – επειδή έγιναν ανταλλαγή την ημέρα του ΝΒΑ Draft 2018 – ο Γιανγκ έκλεισε την σεζόν έχοντας 19.1 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 8.1 ασίστ μέσο όρο σε 31 λεπτά συμμετοχής. Το θέμα ωστόσο ήταν πως μέρα με τη μέρα γινόταν καλύτερος. Αποκορύφωμα ήταν αυτά που έκανε από την διακοπή για το All Star Break κι έπειτα, όταν εκτόξευσε τους αριθμούς του στους 24.7 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 9.2 ασίστ μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής!

Τα βλέμματα όλων ήταν λογικό να πέσουν στην διαστημική σεζόν του Ντόντσιτς. Ο Γιανγκ όμως δεν ήταν απλώς καλός. Ήταν εξαιρετικός, δείχνοντας να μαθαίνει καθημερινά τις δυσκολίες που είχε η θέση του πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ

Όποιος είχε το κουράγιο να παρακολουθήσει τους Χοκς πέρυσι – γιατί η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές οι Χοκς... δεν βλέπονταν – ήξερε ότι ο Γιανγκ έμοιαζε έτοιμος να εκραγεί αγωνιστικά. Όσοι δεν το ειχαν πάρει χαμπάρι, το κατάλαβαν στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν, όπου διέλυσε την άμυνα των Πίστονς με 38 πόντους με 6/10 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Τα 4 από αυτά τα τρίποντα μάλιστα ήρθαν με τον ίδιο να σουτάρει τουλάχιστον 2 μέτρα πίσω από την γραμμή του τριπόντου:

Ο Τρε Γιανγκ δεν είναι ο Στεφ Κάρι


Ο Γιανγκ ήταν πάντα ένας ξεχωριστός παίκτης. Το στυλ παιχνιδιού του ήταν ιδιαίτερο, αφού παρά το μικρό δέμας του (1.88 μέτρα) δεν εστιάζει απλώς στο μακρινό σουτ, αλλά του αρέσει να πηγαίνει μέχρι μέσα και να τα βάζει με τα... θηρία. Χρειάστηκε να περάσουν μήνες και... τάπες στην ρούκι χρονιά του για να μάθει ότι οι ταχύτητες είναι διαφορετικές. Στο μεσοδιάστημα δούλεψε στο παιχνίδι του και δυνάμωσε το κορμί του για να αντέχει στο ξύλο. Δεν άλλαξε όμως στυλ παιχνιδιού. Αν το έκανε δεν θα ήταν ο ίδιος πάικτης.

Οι Χοκς είναι μία ομάδα που γοητεύει με τα νιάτα και την αθλητικότητά της. Αυτό που αναγνωρίζουν όλοι όμως, είναι πως όλα ξεκινούν από την εξέλιξη του Γιανγκ. Αν ο δευτεροετής γκαρντ γίνει ο παίκτης που πιστεύουν οι Χοκς, τότε στην Ατλάντα θα ζήσουν μεγάλες στιγμές. Κόντρα στους Πίστονς, όλοι πήραν μία γεύση από αυτά που θα ακολουθήσουν. Μία εικόνα από το μέλλον, το οποίο ίσως να μην είναι και τόσο μακρινό.

AP Photo/Carlos Osorio

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ