ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Τρε Γιανγκ δεν είναι Κάρι ή Ντόντσιτς, αλλά δεν πειράζει

Atlanta Hawks' Trae Young (11) drives past Cleveland Cavaliers' Collin Sexton (2) in the second half of an NBA basketball game, Sunday, Oct. 21, 2018, in Cleveland. The Hawks won 133-111. (AP Photo/Tony Dejak)
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

Ο Τρε Γιανγκ... εξερράγη κόντρα στους Καβαλίερς, δίνοντας σόου. Οι παρομοιώσεις με τον Κάρι επέστρεψαν. Η σύγκριση με τον Ντόντσιτς επίσης. Ίσως όμως ήρθε η ώρα απλώς να τον αποκαλούν... Τρε Γιανγκ.

Ο Τρε Γιανγκ μπήκε στο ΝΒΑ έχοντας έναν τεράστιο... στόχο στην πλάτη του. Κάτι το γεγονός ότι όσο αγωνιζόταν στο κολέγιο τον αποκαλούσαν “νέο Στέφεν Κάρι” , κάτι το γεγονός ότι την ημέρα του ΝΒΑ Draft έγινε ανταλλαγή με τον Λούκα Ντόντσιτς, ο νεαρός γκαρντ κατάλαβε από νωρίς ότι η ρούκι χρονιά του θα είναι στο μικροσκόπιο όλων.

Ο Γιανγκ βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη θέση για έναν αθλητή. Για κάποιο λόγο πρέπει κάποιος είτε να τον αποθεώνει και να τον θεωρεί τον επόμενο σταρ του ΝΒΑ, είτε να πηγαίνει στο άλλο άκρο και να τον θεωρεί υπερτιμημένο. Ο ίδιος έχει συμβιβαστεί με τη μοίρα του, αφού δεν υπάρχει ατάκα και κριτική που να μην έχει ακούσει από την περσινή χρονιά, όταν αγωνιζόταν με το Κολέγιο του Οκλαχόμα. Προτιμάει να μιλάει μέσα στο γήπεδο και αυτό έκανε και στον τελευταίο αγώνα των Χοκς.

Κόντρα στους Καβαλίερς, ο Γιανγκ ήταν απολαυστικός, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 133-111 μέσα στο Κλίβελαντ . Ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 35 πόντους με 7/9 δίποντα, 6/14 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 32 λεπτά συμμετοχής και έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος ρούκι έπετια από 8 χρόνια που τελείωσε αγώνα με +35 πόντους και +10 ασίστ. Ο τελευταίος που τα είχε καταφέρει; Ο... Στέφεν Κάρι (δύο φορές) το 2010!

ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ... ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Ο Γιανγκ ξέρει ότι σε όλη την καριέρα του θα τον ακολουθούν δύο πράγματα: 1. Θα είναι πάντα αυτός που κάποιοι αποκάλεσαν “Νέο Στέφεν Κάρι”. 2. Η πορεία του στο ΝΒΑ θα βρίσκεται πάντα σε σύγκριση με αυτή του Λούκα Ντόντσιτς, λόγω της απόφασης των Χοκς την ημέρα του ΝΒΑ Draft να επιλέξουν τον Σλοβένο γκαρντ στο Νο3 και να τον στείλουν στους Μάβερικς που επέλεξαν τον Γιανγκ στο Νο5.

Ο ταλαντούχος γκαρντ έχει να διανύσει έναν δύσκολο δρόμο στο ΝΒΑ και τρομερή πίεση από κάθε κατεύθυνση, τόσο τους θαυμαστές όσο και τους επικριτές του. Ήδη συμβαίνει αυτό εξάλλου. Έπειτα από ένα καλό παιχνίδι του Ντόντσιτς κάποιοι λοιδορούν τον Γιανγκ και τους Χοκς. Έπειτα από κάθε λάθος του Σλοβένου γίνεται το αντίθετο. Έπειτα από κάθε τρίποντο του Γιανγκ οι φίλοι του Χοκς αναρωτιούνται “Ποιος Ντόντσιτς;” και έπειτα από κάθε άστοχο σουτ οι επικριτές του λένε ότι οι Μαβερικς έπιασαν... κορόιδα τους Χοκς και πως ο Γιανγκ δεν θα γίνει ποτέ Κάρι.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί ο Γιανγκ. Μπορεί να γίνει ένας παίκτης επιπέδου Στέφεν Κάρι. Ίσως εξελιχθεί στον νέο Κέμπα Ουόκερ ή Ντ'Άντζελο Ράσελ. Μπορεί να γίνει ο νέος Μπράντον Τζένινγκς. Το γεγονός όμως ότι τον παρομοιάζουν με τον Κάρι ή τον συγκρίνουν με τον Ντόντσιτς δεν θα έπρεπε να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από κάτι πολύ βασικό: Ο Γιανγκ είναι ένας παίκτης με πολύ ταλέντο και πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Στο φινάλε, υπάρχει ακόμα ένα σενάριο, το οποίο δεν αναφέρουν πολλοί: Μπορεί τελικά να έχουν και οι δύο μία σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ. Απλώς ο Ντόντσιτς θα γίνει ο καλύτερος Ντόντσιτς που μπορεί και ο Γιανγκ η καλύτερη βερσιόν του δικού του εαυτού. Όλες οι υπόλοιπες θεωρίες είναι όμορφες, μοιάζουν με το... αλατοπίπερο του ΝΒΑ, αλλά μέχρι εκεί. Στο τέλος, εξάλλου, όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από κάποιες εμφανίσεις.

AP Photo/Tony Dejak

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ