ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Τόμπσον... τρελάθηκε!

Ο Τόμπσον... τρελάθηκε!
AP PHOTO/KAMIL KRZACZYNSKI

Ο Κλέι Τόμπσον έσπασε όλα τα ρεκόρ στα τρίποντα στην επιβλητική νίκη των Γουόριορς επί των Μπουλς. Δείτε το ρεσιτάλ του άσου των "πολεμιστών" πίσω από τα επτά μέτρα (VIDEO).

Ο Κλέι Τόμπσον ξεκίνησε τη χρονιά με 5/36 τρίποντα σε επτά αγώνες. Ήταν όμως να μην πάρει φόρα. Ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ... σεληνιάστηκε στο Σικάγο, όπου δημιούργησε νέο ρεκόρ τριπόντων στο ΝΒΑ για ένα ημίχρονο (10), πρόσθεσε άλλα τέσσερα στο δεύτερο μισό και έσπασε και αυτό του συμπαίκτη του Στέφεν Κάρι (13), σε μία ιστορική βραδιά στο United Center. Κι όλα αυτά σε ένα ματς που οι Γουόριορς κέρδισαν με 149-124, έχοντας προηγηθεί με 92-50 στο πρώτο ημίχρονο!

Οι 92 πόντοι που πέτυχε η ομάδα του Στιβ Κερ αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ για ένα ημίχρονο, μετά τους 107 που είχαν οι Σανς σε ένα παιχνίδι με το Ντένβερ το 1990. Ρεκόρ αποτελούν επίσης και τα 17 τρίποντα που έβαλαν στο πρώτο ημίχρονο οι "πολεμιστές", οι οποίοι δεν έπαιζαν μπάσκετ στο Σικάγο αλλά... ΝΒΑ 2Κ. Με πρώτο απ’ όλους τον Κλέι Τόμπσον, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 52 πόντους και 14/24 τρίποντα σε μόλις 27 λεπτά! Ο άσος των Γουόριορς έβαλε το 14ο τρίποντο στο ματς στο 31’ και αφού έσπασε το ρεκόρ του Κάρι, δεν έπαιξε ούτε λεπτό στο τέταρτο δωδεκάλεπτο.

Ο Τόμπσον... τρελάθηκε!

Όσο για την εξέλιξη του αγώνα; Ήταν τόσο μονόπλευρος, που οι Γουόριορς προηγήθηκαν με 92-50 στο ημίχρονο και ανέβασαν την διαφορά μέχρι τους 45 πόντους στο δεύτερο, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων στην υπόλοιπη διάρκεια. Πέρα από τον... διαστημικό Τόμπσον, διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν και οι Κάρι (23), ΜακΚίνι (19), Κουκ (16), Ντουράντ (14) για το Γκόλντεν Στέιτ, το οποίο σούταρε με 55,2%, είχε 24/45 τρίποντα, 34 ασίστ και μόνο 7 λάθη. Ο Ζακ ΛαΒίν ήταν για έβδομο παιχνίδι ο πρώτος σκόρερ των Μπουλς με 21 πόντους, όσους είχε και ο Αντόνιο Μπλέικνι (21).

Παρακολουθήστε το σόου του Τόμπσον και των Γουόριορς:


Photo credits: AP Photo/Kamil Krzaczynski
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ