NBA

Ο Στιβ Κερ στάθηκε απέναντι στην Κίνα και στήριξε τον Ντάριλ Μόρι

Golden State Warriors' Steve Kerr coaches during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Tuesday, Jan. 28, 2020, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Golden State Warriors' Steve Kerr coaches during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Tuesday, Jan. 28, 2020, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP PHOTO/MATT SLOCUM

Απολογητικός για τη συμπεριφορά του στο ζήτημα που προέκυψε πέρυσι ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Κίνα εξαιτίας του Ντάριλ Μόρι εμφανίστηκε ο Στιβ Κερ, που δήλωσε την υποστήριξή του στον GM των Χιούστον Ρόκετς, Ντάριλ Μόρι.

Όταν το φθινόπωρο του 2019 ο Ντάριλ Μόρι υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, μια... καταιγίδα αντιδράσεων ξέσπασε μέσα σε λίγες ώρες. Το ΝΒΑ μπήκε στη δίνη του κυκλώνα, η Κίνα σταμάτησε να μεταδίδει τους αγώνες του, το διπλωματικό επεισόδιο ήταν πολύ έντονο και η κατάσταση γινόταν όλο και χειρότερη κάθε μέρα που περνούσε. Ο τζένεραλ μάνατζερ των Χιούστον Ρόκετς δεν θα έπρεπε να κατακριθεί από τη στιγμή που -θεωρητικά τουλάχιστον- υπάρχει ελευθερία του λόγου, αρκετοί τα έβαλαν μαζί του με πρώτο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τώρα, πολλούς μήνες μετά, ο Στιβ Κερ απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο δίκαιος και πόσο τίμιος είναι καθώς απολογήθηκε στον συμπατριώτη του για τη συμπεριφορά του.

" Υπήρξε ένα ζήτημα πέρυσι με τον Ντάριλ Μόρι, θυμάστε το θέμα με την Κίνα. Το χειρίστηκα πολύ άσχημα, ένιωθα τη γλώσσα μου δεμένη. Αναρωτιόμουν τι έπρεπε να πω, πως θα βρω τη σωστή ισορροπία για να μη βάλω σε κίνδυνο τη Λίγκα. Τελικά κατάλαβα ότι δεν μίλησα με την καρδιά μου και τα έκανα μαντάρα σε αυτή την καταιγίδα. Ένιωθα άβολα, επειδή επρόκειτο για ένα ζήτημα που γνώριζα, όμως οι συγκυρίες ήταν περίεργες. Έχω μάθει τα τελευταία χρόνια ότι οι ερωτήσεις δεν είναι πάντα εύκολες. Αν ακολουθήσεις όμως την καρδιά σου, θα νιώθεις καλά. Σε εκείνη την περίπτωση έφυγα και κουνούσα το κεφάλι μου, αναρωτιόμουν "τι στο διάολο ήταν αυτό". Έπρεπε να υπερασπιστώ τον Ντάριλ, έπρεπε να πω ότι είχε το δικαίωμα ως Αμερικανός στην ελευθερία του λόγου. Μπορούσε να πει ό,τι ήθελε και εμείς έπρεπε να τον υποστηρίξουμε, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο. Αν θέλεις να μπεις πιο βαθιά στο ζήτημα, πρέπει να κάνεις συζήτηση. Έχουμε εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως εταιρείες στην Κίνα και κάνουμε δουλειές μαζί της. Το ΝΒΑ κάνει δουλειές μαζί της. Το σύστημά τους, όμως, είναι πολύ διαφορετικό από το δικό μας. Κάθε εταιρεία που δουλεύει στην Κίνα αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητα και απλά προσαρμόζεται. Αν έχεις επιχειρήσεις εκεί, παγιδεύεσαι σε τέτοια ζητήματα, όμως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να τα αντιμετωπίσεις" ήταν όσα είπε ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην δημοσιογράφο Κάντας Μπάκνερ.

Ίσως έφτασε πλέον η ώρα για να κάνει κάτι παρόμοιο και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε εμφανιστεί ενοχλημένος από το δικαίωμα του Ντάριλ Μόρι στην ελευθερία του λόγου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ