ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντουράντ ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ στην λίστα των σκόρερ

Ο Ντουράντ ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ στην λίστα των σκόρερ
AP PHOTO/TONY AVELAR

Ο Κέβιν Ντουράντ προσθεσε ακόμα ένα παράσημο στην καριέρα του, αφού κόντρα στους Γκρίζλις ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ στην λίστα των σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Κέβιν Ντουράντ είναι πλέον ο 33ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, αφού στη νίκη των Γουόριορς επί των Γκρίζλις με 110-93 σημείωσε 23 πόντους, φτάνοντας τους 21.806 πόντους στην καριέρα του. Το θέμα ωστόσο δεν είναι η θέση που βρίσκεται, όσο τον ποιον παίκτη άφησε πίσω του: Τον Λάρι Μπερντ!

Ο σταρ των Γουόριορς συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία, με τον αμέσως επόμενο της λίστας, Γκάρι Πέιτον, να απέχει μόλις 7 πόντους. Αυτό ωστόσο που ενδιέφερε τον Ντουράντ ήταν ότι ξεπέρασε στην λίστα έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος άλλαξε το ίδιο το μπάσκετ. Ακούγοντας κάποιος μάλιστα τον Ντουράντ μετά το παιχνίδι, καταλάβαινε τι σήμαινε για αυτόν το επίτευγμά του.

" Κάποιος μου έστειλε φωτογραφία στο κινητό μου για να με ενημερώσει και έκαναν σαν μικρό παιδί. Μεγάλωσα βλέποντας τον Λάρι Μπερντ" δήλωσε αρχικά ο Ντουράντ, πριν διορθώσει όμως άμεσα τα λεγόμενά του, αφού όταν ο θρύλος των Λέικερς μεγαλουργούσε αυτος δεν είχε καν γεννηθεί: " Εντάξει, δεν μεγάλωσα παρακολουθώντας τον επειδή ήταν αρκετά μεγάλος. Ήξερα όμως τον θρύλο "Λάρι Λέτζεντ" και ότι βρισκόταν ανάμεσα στους κορυφαίους. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ να φτάσω ψηλότερα".

Όταν πάντως ο Ντουράντ ρωτήθηκε αν βλέπει ομοιότητες ανάμεσα σε αυτόν και τον Μπερντ ήταν ειλικρινής: " Δεν βλέπω ομοιότητες, παρά μόνο ότι αγαπάμε το παιχνίδι, την προπόνηση και το γεγονός ότι μας αρέσει να σουτάρουμε. Ο Μπερντ άφησε παίκτες σαν εμένα να μπορούν να ονειρεύονται ότι μπορούν παίζοντας στην θέση του σμολ φόργουορντ μπορούν να κάνουν πράγματα που συνήθως δεν έκαναν οι ψηλοί".

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ίδιο παιχνίδι έγραψε ιστορία και ένας συμπαίκτης του Ντουράντ. Ο λόγος βέβαια για τον Στέφεν Κάρι, ο οποίος κατά την διάρκεια του αγώνα ξεπέρασε τους 15.000 πόντους στην καριέρα του στο ΝΒΑ .

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του Ντουράντ από τον αγώνα με τους Γκρίζλις:

AP Photo/Tony Avelar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ