NBA

Ο Ντουράντ και οι σταρ που υπέστησαν ρήξη αχίλλειου τένοντα

Ο Ντουράντ και οι σταρ που υπέστησαν ρήξη αχίλλειου τένοντα
AP Photo/Ben Margot, File AP PHOTO/BEN MARGOT, FILE

Ο Κέβιν Ντουράντ και οι κυριότερες περιπτώσεις παικτών που υπέστησαν ρήξη αχίλλειου τένοντα τα τελευταία 28 χρόνια στο ΝΒΑ. Από τον Ντόμινικ Γουίλκινς στον ΝτεΜάρκους Κάζινς.

Η σοβαρότητα του τραυματισμού του Κέβιν Ντουράντ φάνηκε από τη στιγμή που έπεσε στο παρκέ και άρχισε να κρατάει το δεξί του πόδι, στο ύψος του αχίλλειου τένοντα. Η ανακοίνωση έγινε δύο ημέρες αργότερα από τον ίδιο τον 30χρονο σούπερ σταρ και ήταν απλά η επιβεβαίωση όσων φοβόταν στη συνέντευξη Τύπου του 5ου τελικού ο Μπομπ Μάγιερς, general manager των Γουόριορς. Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα.

Σύμφωνα με το yahoo ο Κέβιν Ντουράντ δεν ήταν καν κοντά στο 100% υγιής πριν από τον πέμπτο αγώνα με το Τορόντο. Κι ας πήρε το ιατρικό ΟΚ να αγωνιστεί στον πέμπτο τελικό. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, " ο Ντουράντ ήθελε να επιταχύνει το διάστημα της αποθεραπείας του, αλλά ακόμα αισθανόταν ενόχληση στο δεξί πόδι. Ο Ντουράντ ήταν ανυπόμονος επειδή δεν μπορούσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του".

Όπως και να 'χει, το κακό έγινε. Ο Ντουράντ επέστρεψε στο γήπεδο δίχως να είναι 100% έτοιμος και θα πληρώσει το τίμημα. Ένα τίμημα που θα είναι βαρύ, μιας και πρόκειται για ρήξη αχίλλειου τένοντα, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός γηπέδων και θα επηρεάσει ακόμα και την επικείμενη Free Agency, αφού το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας θα είναι μεγάλο.

Πόσο μεγάλο;

Το ESPN θυμήθηκε μερικές από τις κυριότερες περιπτώσεις παικτών που υπέστησαν ρήξη αχίλλειου τένοντα στο παρελθόν. Από τον Ντόμινικ Γουίλκινς το 1992 μέχρι τον ΝτεΜάρκους Κάζινς το 2018. Και όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που δημοσίευσε το αμερικανικό σάιτ (στον οποίον προστέθηκε άλλη μία ανάλογη περίπτωση, ο Έλτζιν Μπέιλορ), ο χρόνος της αποθεραπείας ποικίλλει από παίκτη σε παίκτη. Ο ΛαΦόνσο Ελις χρειάστηκε περίπου 7,5 μήνες για να επιστρέψει. Ο Κάζινς, από την άλλη, σχεδόν έναν χρόνο. Και κανείς εκ των δύο δεν επέστρεψε στην κατάσταση που ήταν πριν από τον τραυματισμό.

Παίκτης Έτος Χρόνος αποθεραπείας*
ΝτεΜάρκους Κάζινς 2018 357 ημέρες
Έλτζιν Μπέιλορ 1970 323 ημέρες
Τσόνσι Μπίλαπς 2012 296 ημέρες
Ντόμινικ Γουίλκινς 1992 283 ημέρες
Ρούντι Γκέι 2017 273 ημέρες
Ελτον Μπραντ 2007 243 ημέρες
Κόμπι Μπράιαντ 2013 240 ημέρες
Γουέσλι Μάθιους 2015 237 ημέρες
ΛαΦόνσο Ελις 1997 222 ημέρες

* Αναφέρεται το σύνολο των ημερών που μεσολάβησε μεταξύ του τελευταίου αγώνα πριν από τον τραυματισμό και του πρώτου μετά την αποθεραπεία.

Το ερώτημα πλέον είναι λοιπόν σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο "K.D.", ο οποίος παραμένει το πιο hot όνομα της φετινής Free Agency, με πολλές ομάδες να εξακολουθούν να τον θέτουν ως υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά τους για το καλοκαίρι, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του. Κι αυτό διότι δεκάδες παίκτες υπέστησαν ρήξη αχίλλειου τένοντα στο παρελθόν, ωστόσο μόνο ένας σούπερ σταρ επέστρεψε στην κατάσταση που βρισκόταν και πριν από τον τραυματισμό: ο Ντόμινικ Γουίλκινς.

Ο "Νικ" αποτελεί το πιο κοντινό παράδειγμα στην περίπτωση του Ντουράντ. Και το πιο ενθαρρυντικό ταυτόχρονα. Ο Γουίλκινς έπαιζε στην ίδια θέση με τον "K.D." ("3"), βρισκόταν περίπου στην ίδια ηλικία (32 ετών, 16 ημερών ο άσος των Χοκς και 30 ετών, 254 ημερών ο Ντουράντ) και διένυε την καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Τραυματίστηκε σε έναν αγώνα των Χοκς με τους 76ερς τον Ιανουάριο του 1992, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο της σεζόν 28,1 πόντους και 7,0 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο "Human Highlight Film" επέστρεψε στα γήπεδα περίπου 9,5 μήνες αργότερα και ολοκλήρωσε τη σεζόν 1992/93 με 29,9 πόντους και 6,8 ριμπάουντ ανά αγώνα, παίζοντας μάλιστα σε 71 αγώνες εκείνη τη χρονιά. Αυτό δεν είναι απλά το ιδεατό σενάριο μόνο για τον Ντουράντ, αλλά και για οποιαδήποτε ομάδα κερδίσει τις υπηρεσίες του μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Photo credits: AP Photo/Ben Margot, File

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ