ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντουράντ και ο Τόμπσον λύτρωσαν τους Γουόριορς

Ο Ντουράντ και ο Τόμπσον λύτρωσαν τους Γουόριορς
AP PHOTO/BEN MARGOT

Ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε 44 πόντους, ο Κλέι Τόμπσον έβαλε το νικητήριο σουτ και οι Γουόριορς κατέβαλαν με το ζόρι τους Κινγκς με 117-116 σε ένα ματς-θρίλερ (VIDEOS).

Οι Κινγκς είχαν φύγει με τη νίκη τις τελευταίες δύο φορές που επισκέφτηκαν την Oracle Arena και βρίσκονταν πολύ κοντά στο να τις κάνουν τρεις το βράδυ του Σαββάτου (24/11). Ο Κλέι Τόμπσον, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Ο σούτινγκ γκαρντ των Γουόριορς πέτυχε το νικητήριο σουτ (έπειτα από δικό του άστοχο κοντινό σουτ) με 5,8'' να απομένουν για τη λήξη και οι πρωταθλητές επιβίωσαν, επικρατώντας με 117-116 των "βασιλιάδων", παρά τις απουσίες των Κάρι, Γκριν.

Πέρα από το νικητήριο σουτ ο Τόμπσον πέτυχε και 31 πόντους, το ίδιο που βράδυ που ξεπέρασε τον Τζέισον Ρίτσαρντσον στην 21η θέση του πίνακα των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ. Μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ (44 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 7 λάθη) ήταν οι παίκτες που βοήθησαν το Γκόλντεν Στέιτ να ξεπεράσει μία κακή βραδιά πίσω από τη γραμμή του τρίποντου (10/34), καθώς και μία διαφορά 10 πόντων στο 22', όταν οι Κινγκς προηγήθηκαν με 52-62.

Ο Ντουράντ και ο Τόμπσον λύτρωσαν τους Γουόριορς

Από πλευράς Σακραμέντο, το οποίο προερχόταν από διαδοχικές νίκες πριν πάει στο Οκλαντ, ο Μπάντι Χιλντ (28 πόντοι) και ο Μάρβιν Μπάγκλι (20 πόντοι, 17 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Ντέιβ Γιέργκερ, αλλά ο πρώτος ήταν και ο μοιραίος στο φινάλε, αφού το εκτός ισορροπίας σουτ που επιχείρησε για τη νίκη "κόλλησε" μεταξύ στεφάνης και ταμπλό!

Οι Κινγκς ναι μεν κέρδισαν την κατοχή από το τζάμπολ, ωστόσο στα 0,3'' που απέμεναν δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι... Νωρίτερα το Σακραμέντο είχε προηγηθεί με 115-116 στα 26,6'' χάρις σε δύο βολές του Ντι Άαρον Φοξ, κι ενώ στο 44' είχε δει τους Γουόριορς να ξεφεύγουν με τη μέγιστη διαφορά στον αγώνα (113-108).


Photo credits: AP Photo/Ben Margot
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ