NBA

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ επέστρεψε στους Λέικερς

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ επέστρεψε στους Λέικερς
AP Photo/David Zalubowski, File AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI, FILE

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ συμφώνησε να υπογράψει μίνιμουμ συμβόλαιο στους Λέικερς και θα επιστρέψει στο Λος Άντζελες έπειτα από έξι χρόνια.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ έπιασε πάτο και στα 34 του χρόνια θέλει να επιστρέψει δριμύτερος. Στο Λος Άντζελες. Ο "Superman" συμφώνησε με τους Γκρίζλις για την εξαγορά του συμβολαίου του το βράδυ της Παρασκευής (23/8) και το επόμενο βήμα του είναι να υπογράψει μονοετές μη εγγυημένο μίνιμουμ συμβόλαιο με τους Λέικερς για 2,6 εκατομμύρια δολάρια, καλύπτοντας έτσι το κενό του ΝτεΜάρκους Κάζινς , που θα χάσει όλη τη χρονιά.

Ο Χάουαρντ βρέθηκε στο Μέμφις μετά την ανταλλαγή του από την Ουάσινγκτον, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν είχαν ποτέ σκοπό να συνεχίσουν μαζί την επόμενη σεζόν. Οι "αρκούδες" επιχείρησαν να βρουν ομάδα για να τον ανταλλάξουν, δεν μπόρεσαν όμως και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαγοράσουν το συμβόλαιό του, δίνοντας στον 33χρονο σέντερ τρία από τα 5,6 εκατομμύρια δολάρια που επρόκειτο να πάρει.

Σύμφωνα με το ESPN το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Χάουαρντ στους Λέικερς θα γίνει πλήρως εγγυημένο εφόσον παραμείνει στην ομάδα του Λος Άντζελες μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Ο ίδιος, πάντως, φαίνεται αποφασισμένος να κρατήσει την δουλειά του. Κατά την διάρκεια της off season φέρεται να έχει χάσει 11 κιλά και η χιλιοταλαιπωρημένη μέση του βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Αυτό θα είναι το δεύτερο πέρασμα του Χάουαρντ από το Λος Άντζελες, μετά την καταστροφική σεζόν 2012/13, όταν έγινε ανταλλαγή στο Χιούστον. Οι Λέικερς θα αποτελέσουν την 5η ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια για τον πάλαι ποτέ "Superman" του ΝΒΑ , ο οποίος είχε την προηγούμενη σεζόν 12,8 πόντους και 9,2 ριμπάουντ σε 25,6 λεπτά συμμετοχής (και μόνο σε εννέα αγώνες) στην Ουάσινγκτον, αλλά στους Λέικερς θα έχει ρόλο μπακ-απ σέντερ πίσω από τον ΤζαΒέιλ ΜακΓκί.

Photo credits: AP Photo/David Zalubowski, File

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ